Anlita byggföretag för totalrenovering

Det är svårt att hitta sitt drömboende i Stockholm. Även om man har en väl tilltagen budget och utbudet är stort, så är priserna ofta så höga att de ständigt ligger precis på andra sidan smärtgränsen, eller slutar där efter ett galet budgivningskrig. Har man varit med om ett antal budgivningar där någon annan knipit drömobjektet precis framför näsan på en är det lätt att bli modfälld.

Att sänka sina krav

Men är man inte mångmiljonär och har råd att betala vad som helst för rätt objekt finns det ändå saker man kan göra. Man kan jobba på några år till och försöka skära ner på resor och nöjen, och helt enkelt spara ihop en större summa pengar. Men man kan också sänka kraven och försöka hitta ett hus som inte är i toppskick, kanske till och med i ganska stort behov av renovering. Hittar man ett så kallat renoveringsobjekt kommer intressenterna inte att vara lika många, huset kommer att gå ut för ett lägre pris och du kommer förhoppningsvis att kunna göra ett riktigt kap.

Många blir avskräckta

Många som tittar på hus i Stockholm blir framför allt avskräckta om badrum, kök och toaletter är i dåligt skick. Finns stora renoveringsbehov här kommer slutpriset att bli betydligt lägre än för motsvarande hus i toppskick. Samtidigt är renoveringskostnaderna ofta lägre än skillnaden blir i pris. Detta gör att genom att satsa på hus som lockar väldigt få, med tanken att du ska genomföra en totalrenovering, kan du slippa konkurrensen och kanske landa på ett totalpris inklusive renovering som till och med är lägre än det du har råd att ge för ett hus i toppskick.

Kontakta ett bra byggföretag

Visst kan det upplevas som obekvämt och omständligt att vara tvungen att sätta igång med omfattade renoveringar precis när man fått tillträde till huset. Det gäller därför att redan på förhand ta kontakt med ett bra byggföretag och förhandla om renoveringen. Många byggföretag i Stockholm har tillräckligt med arbetskraft och kompetens för att kunna erbjuda totalentreprenad på en renovering. Du bör välja ett sådant företag, eftersom en totalrenovering av ett hus innefattar såväl snickeri som VVS, el och målning. Hos ett större byggföretag finns all denna kompetens samlad och du behöver inte ringa runt till en rad olika entreprenörer och beställa tjänster separat.

Lite i taget eller allt på en gång

Sen måste ju inte allt göras på en gång. Det går utmärkt att göra upp med ett byggföretag att man tar det viktigaste först, det som gör huset beboeligt till exempel de första månaderna, och sedan tar man resten allt eftersom. Har man bråttom att flytta in kan det vara en bra lösning att till exempel fixa badrum, kök och toaletter först; något som tar några veckor. Under tiden hinner man sälja den gamla bostaden och förbereda flytten.

Men skönast är såklart att få allt gjort på en gång, om tiden och budgeten finns. Genom att skriva kontrakt med ett enda byggföretag som tar totalentreprenad på hela jobbet får man ett så bra pris som möjligt och dessutom största möjliga inblick och transparens i renoveringen.

Totalpriset blir oftast lägre

Att renovera en hel villa som är i dåligt skick är naturligtvis inte gratis. Renoveringskostnaderna kan gå på över miljonen. Men då bör man tänka på att med de priser som gäller på bostadsmarknaden i Stockholm idag, då villor ofta går på tio till tjugo miljoner, kan prisskillnaden mellan ett hus i toppskick och ett renoveringsobjekt vara ännu större än så. Du kanske betalar fem miljoner för ett renoveringsobjekt som, om det hade varit i toppskick med många intressenter, kanske hade landat på åtta miljoner.

Ta kontakt med ett byggföretag i Stockholm som erbjuder totalentreprenad på renoveringar och berätta om era planer och ungefär vilken typ av hus ni har tänkt er. Ta reda på mer om vad för sorts priser det skulle kunna röra sig om i renoveringskostnader. På så sätt får du en bra bild av vad som kan vara ett rimligt pris att lägga på ett hus med stora renoveringsbehov.

Mer info: https://www.byggföretagstockholm.com/

7 May 2018