Blogg

Vi bloggar om allt som har med bygg och hemmafix att göra. Här begränsar vi oss inte till mattläggning och badrumsrenovering utan skriver om allt som den som ska renovera huset kan vara intresserad av.

RSS

Asfaltering är ett vårtecken i Stockholm

23 maj 2022

De första tecknen på att vintern börjar gå mot sitt slut är när de börjar sopa bort grus från gångbanorna och det blir dags för årets asfaltering i Stockholm.

Man kan inte asfaltera när det är minusgrader och när det är väldigt kallt brukar det inte vara någon större idé att påbörja gatu- och vägarbete som inte är akuta. En av anledningarna till att man inte kan asfaltera utomhus när det är kallt är att det inte går att göra ett riktigt förarbete när marken är frusen.

Förutsättningen för ett lyckat arbete är att underlaget är omsorgsfullt förberett och om man inte kan göra det är det ingen idé att asfaltera. De flesta asfaltläggare arbetar därför inte under vintermånaderna men fram i april går det bra att lägga asfalt igen och då sprider sig doften av nylagd asfalt över gatorna.

Det finns olika sätt att göra asfaltering i Stockholm

Den asfaltering som görs ute på gator och vägar kräver ofta stora maskiner och mycket asfalt men det går också att lägga på mindre ytor. Arbetet kan också göras för hand om det är små eller trånga ytor som ska beläggas. Det går också att lägga asfalt inomhus.

Har du en yta som du skulle vilja få asfalterad är det enkelt att kontakta ett företag som gör asfaltering i Stockholm. De kommer på besök och lämnar en offert och när du har fått den nylagda asfalten på plats behöver du inte tänka på att underhålla eller sköta den på många år.

Pålning hjälper dig bygga hus på sank mark

20 maj 2022

Pålning gör det möjligt att bygga hus på mark som egentligen inte borde gå att bygga på. Bra för dig som har svårt att hitta en bra tomt till ditt husbygge.

Ibland är livet inte så enkelt som du skulle vilja. Världens bästa utsikt kan finnas på en tomt där marken är väldigt lös, nästan omöjlig att bygga på. Eller är den det? Omöjlig att bygga på? Kanske inte! I alla fall inte om du satsar på att påla upp marken riktigt ordentligt.

Pålning kan nämligen fungera som något av en mirakelmetod när det gäller att bygga hus på mark som egentligen inte lämpar sig så bra att bygga på. Genom att slå ned djupa pålar i marken, av betong eller något annat stabilt material, skapar du möjligheten att bygga där du nyss inte trodde det gick.

Pålning ger en stabil grund

Särskilt i städer där det är svårt att få tag på tomtmark är pålning bra att känna till för dig som planerar att bygga hus. Det är lätt att bli nedslagen när du letar efter en tomt, men bara verkar hitta omöjliga tomter som inte lämpar sig för husbyggen. Ibland känns det som att det bara är sådana som finns på marknaden.

Då ska du ha ordet “pålning” i bakhuvudet, och försöka se möjligheterna där andra bara ser problem och sjunkande husgrunder. För du som vet att det faktiskt går att bygga på en tomt, med hjälp av pålning, har ett försprång i budgivningen framför de som inte vet det.

Geoteknisk undersökning ger dig nödvändiga uppgifter om tomten

16 maj 2022

Med en geoteknisk undersökning får du veta i vilken kondition marken du är på väg att köpa är. Kanske behöver den saneras, vilket du måste väga in i köpesumman.

Ett bra pris på en tomt kan bli väldigt dålig om det visar sig att det finns gifter i marken som du sedan måste betala många dyra pengar för att sanera. Därför är det en mycket god idé att genomföra en geoteknisk undersökning om det finns den minsta misstanke.

Ett bra sätt att utröna om en undersökning bör göras eller ej är att titta på tomtens historia. Även om tomten är helt tom på byggnader kan där en gång i tiden ha legat en industri. Denna kan ha använt gifter i sin produktion som sedan hällts eller läckt ut i marken.

Geoteknisk undersökning skyddar dig från oseriösa säljare

För att vara säker från att bli lurad – och åka på att betala dyr sanering – bör du låta ett certifierat företag genomföra en geoteknisk undersökning, vid minsta lilla misstanke. Dessa kommer att borra några hål ner i marken och ta prover som skickas till analys. Skulle halterna vara alarmerande höga bör du tänka dig noga för innan köp.

Skulle det vara höga halter gift i marken behöver det inte betyda att du inte köper den, men det ska synas på prislappen. Sedan beror det även på vad du ska göra på tomten. Du kanske inte hade tänkt bygga en lekplats på marken, utan en annan industri. www.geotekniskundersökning.se 

Risk med att köpa boende i Uppsala

5 maj 2022

I städer där man sett en kraftig utveckling för priserna gällande bostäder så finns det vissa risker inblandade för köpare; risker som man kanske inte tänker på. Det vi menar här är att man som säljare i exempelvis Uppsala – en stad där ökningen varit väldigt stor – vill maximera sin vinst och där man i och med detta genomföra olika typer av renoveringar innan man lägger ut bostaden på marknaden. Här finns en sund grundtanke där man fräschar upp exempelvis badrummet, köket eller hallen för en ringa summa och där man därefter kan få väldigt mycket pengar tillbaka.

Felet? Ja, att man gör dessa renoveringar på egen hand för att ytterligare spara pengar och då det kommer till exempelvis ett badrum så finns det lite för stora risker inblandade för att man som säljare ska gå helt säker. Kort sagt, står man inför att köpa en bostad i Uppsala och där denna är nyrenoverad så måste man se till att undersöka skicket på denna. Det här gäller framförallt om man ser till renoveringar där elektricitet är inblandat och det är tyvärr också ganska många sådana som rör just det.

Kontakta en elektriker vid husköp i Uppsala

Det man kan göra här är att man som köpare kontaktar en elektriker som kollar hur elen i stort är dragen (och om det kanske finns pengar att tjäna; en elektriker kan ofta se detaljer som kan spara pengar)om det finns spotlights som nyligen installerats (ett vanligt fel som hemmarenoverare gör i dagsläget) och om det nyligen installerats exempelvis en tvättmaskin, en torktumlare eller golvvärme i något rum i huset i Uppsala.

Menas här; vi drar inte alla hemmasnickrare över en kam gällande elektricitet. De flesta agerar korrekt och anlitar en elektriker för jobbet – men i vissa fall (särskilt sett till nämnda spotlights och golvvärme) så har en oroväckande tendens visat sig. Man vet som säljare att dessa detaljer eftersöks av köpare och man vet att man kan spara pengar på att installera dessa utan en behörig elektriker. Riskerna – bränder, personskador; till och med dödsfall – lämnar man över till säljaren.

Märk väl här: i många fall handlar det om ren okunskap och vi är inte ute efter att skuldbelägga. Men – som köpare av en bostad i exempelvis Uppsala, Stockholm eller Göteborg så kan en kontakt med en elektriker faktiskt vara en absolut nödvändighet; särskilt om bostaden i fråga nyligen renoverats. Läs mer om elektriker på denna sajt: elektrikeruppsala.nu

Golvslipning Stockholm - bättre än nya golv

18 apr 2022

Gamla golv har många fördelar gentemot nya sådana. Dels så handlar det om att äldre golv ofta är lagda med tekniker och ett hantverk som inte längre används. Ett gediget, mer grundligt, jobb ligger ofta bakom. Dels så handlar det även om att golven i fråga har växt klart.

Trä är ett levande material och det innebär att ett nytt golv kommer att behöva tid innan det satt sig. Vilket kan innebära att det spricker, får bubblor eller att sjöar bildas under tiden och som en följd av skiftningar i både temperatur och luftfuktighet. Ett äldre golv har redan gjort sin resa, fått en egen patina utvecklat en unik personlighet. Idel fördelar för äldre golv således, men glömmer vi inte något här? Givetvis så ska man även tänka på att lägga in slitaget i ekvationen också. Ett äldre golv kan vara nött, skadat och slitet. Det kan sakna glans och lyster och bidra till att ett rum upplevs som smutsigt, trots att det är alldeles nystädad.

Så behöver det emellertid inte vara. Genom en golvslipning i Stockholm kan du ge ditt gamla golv ett helt nytt uttryck och genom detta höja både inredning och övrig interiör till helt nya nivåer. En golvslipning i Stockholm ger dig ett nytt golv - men till en bråkdel av kostnaden mot vad det skulle kosta i butik. Det här är dessutom en fråga som är aktuell med tanke på miljö- och klimat: genom att slipa golven så tar du ett aktivt steg bort från ett slit-och-släng-samhälle och du väljer att återbruka snarare än förbrukar.

Tips inför en golvslipning i Stockholm

Det finns således väldigt goda argument till varför du ska välja en golvslipning i Stockholm snarare än att investera i ett nytt golv. Men, det finns också saker att tänka på innan du kör igång. Här kommer några viktiga tips:

  • Anlita en firma. Att slipa golv kräver en kunskap och erfarenhet. Maskinerna är svåra att manövrera och väger dessutom närmare 80 kilo - vilket ställer frågor kring frakt och transport. Väljer du en firma för din golvslipning i Stockholm så får du en bekväm väg fram till det golv du eftersöker. Det är dock viktigt att du väljer rätt företag också. Var noga med att kolla upp garantier, F-skatt och exempelvis referenser innan du bestämmer dig. Ta in offerter från flera aktörer också så har du något att jämföra mot rent prismässigt.
  • Rot-avdraget. En golvslipning inkluderas i Rot-avdraget och det innebär att du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Se till att A) företaget har F-skatt och B) att du är berättigad att använda Rot innan. Båda dessa saker kontrolleras genom en kontakt med Skatteverket.
  • Välj ytbehandling. Många väljer nya golv som en följd av att man vill förändra. Man är trött på det golv som ligger. Men, det går även att förändra ett äldre golv i samband med en golvslipning i Stockholm. Genom en ny ytbehandling kan du addera mer värme eller mer glans - och du kan även färga golvet genom pigmentering. Rådfråga gärna utföraren om vilken ytbehandling som ligger närmast dina visioner.

Arkitekt i Stockholm för stora och små uppdrag

30 mar 2022

Drömmer ni om att bygga nytt eller kanske bara en tillbyggnad till huset? Oavsett vilket, behövs det bra ritningar. I Stockholm finns det arkitekter som åtar sig både små och stora uppdrag.

Genom att själv bygga sitt hus kan man få det precis som man vill. Men man kan även bygga ut ett redan befintligt hus och anpassa det efter de behov som man har. Men för detta behövs det också bra ritningar gjorda av en riktig arkitekt. Med arkitektritningar blir det också lättare att få ett bygglov från kommunen, samtidigt som byggarna förstår hur de ska bygga. Att anlita en arkitekt kan vara extra viktigt då man ska bygga ut villan eller fritidshuset. Detta eftersom man då får en tillbyggnad som passar bra ihop med det övriga huset och blir en naturlig del av det.

Välj en arkitekt efter stil och erfarenhet

Vill man anlita en arkitekt i Stockholm kan det vara bra att först titta runt bland några olika för att se olika stilar och vad de tidigare har ritat. Men priserna mellan olika arkitekter kan också variera och det kan därför löna sig att ta in kostnadsförslag från mer än en arkitektfirma innan man bestämmer sig. När man anlitar en arkitekt går man tillsammans igenom förväntningar och hur byggnaden ska användas. Därefter tar arkitekten fram några olika förslag som man sedan får ta ställning till. Eventuellt görs också några justeringar av ritningarna så att de lever upp till de förväntningar som man har. Därefter påbörjas byggprocessen.

En målare i Nacka är välutbildad

28 feb 2022

Att få sitt hus ommålat kan gör att huset håller längre och står emot vind och väder så att röta aldrig kommer på tal. Det kan vara en bra investering att låta en målare i Nacka göra jobbet.

En målare i Nacka är för det mesta välutbildad och vet precis hur hen ska ta hand om ditt hus eller dina möbler. Hen kan måla i princip vad som helst om du ber om det. Men det vanligaste är ju att det är antingen huskroppar som ska få en ordentlig omgång med färger i alla olika kulörer eller att det är insidans väggar och lister som väntar på förändring. Att få ditt hus målat kan vara riktigt stimulerande. Det börjar ofta med att väggar och fönsterbågar ska skrapas och sedan slipas lite för att det ska bli en jämn yta innan färgen läggs på. Ett lager med grundfärg hör till vanligheterna och därefter ska den kulör du själv varit med om att välja börja täcka hela huset. Så småningom växer det fram. Husets nya fasad blir välkomnande och trevligt.

Välj en målare i Nacka för bästa kännedom om hus och färg på fasad

För att du ska kunna få ett hus som du är nöjd med länge kan du lätt förlita dig på att målare i Nacka kan det här med färger och kulörer. De kan vad som är gängse normer när det gäller måleriet och vilka fasadfärger som håller i längden. Du bokar ett förberedande samtal och efter ni kommit överens sätter de igång.

Smidigt med maskinuthyrning i Stockholm

24 feb 2022

Det är lätt att glömma bort att det finns enkla lösningar på problem, exempelvis när man ska måla hus eller gräva upp trädgården. Att då kontakta en maskinuthyrning i Stockholm är enkelt.

Förra året hade de målat om huset men tyckt att fönstren var fina än. Nu när han tittat noggrannare kände han att det hade varit ett misstag. Det nymålade huset tappade lite av sin skönhet med de trötta fönstrena.

Kanske skulle han måla dem i år iallafall. Ju mer han tänkte på det desto säkrare blev han på att det var ett bra beslut. Men hur skulle han lösa det praktiskt? Huset var i två våningar och han hade ingen lust att hänga ut genom fönstret där uppe med sin höjdskräck.

Maskinuthyrning blev räddningen

När han stod där och funderade hörde han motorljud från grannens trädgård. Där var en byggarbetare i färd med att placera en lift på husets ena gavel. Självklart, tänkte han och tog fram mobilen, gick in på google och skrev in företagsnamnet som stod på liftens sida. Den kom från en maskinuthyrning i Stockholm och skulle vara perfekt när fönster skulle målas.

Han gick in och hittade papper och penna innan han slog numret på hemsidan. Han hade tur, det fanns en sådan där liten lift inne och han kunde välja vilken dag som helst som det såg ut just nu. Han tittade snabbt i sin kalender, hittade ett datum och bokade liften på stående fot. Nu skulle huset bli som nytt igen, tänkte han och log nöjt.

Renovera ditt badrum i Stockholm

14 jan 2022

Det är bäst att anlita en entreprenadfirma när du ska renovera badrum i Stockholm, för då slipper du ringa runt till en mängd hantverkare och har en kontaktperson som ansvarar för jobbet.

Det är roligt att fräscha upp därhemma. Speciellt badrummet är en oas för personlig vård, avkoppling och skönhet. Gör det så mysigt du kan där, och anlita en bra firma som tar ansvar för att renovera badrum i Stockholm. Då blir det snyggt och jobbet blir gjort på ett effektivt sätt. När du kommer hem från jobbet och vill ta ett mysigt bad eller göra en skönhetskur för ansiktet, då är det badrummet som gäller. Smink, parfym, hårschampo, balsam och bodylotion, allt har sin givna plats därinne.

Ändamålsenlig inredning som du väljer själv

Det finns mycket du kan välja till ditt badrum. Tänker vi rent estetiskt, så finns det högskåp som både är eleganta och ändamålsenliga. Du får plats med handdukar där och mycket annat som du inte vill ha framme. Du kan ha det undanplockat och snyggt i ditt badrum. Om du kollar på det sortiment som finns på internet, så får du mycket inspiration. Du kan välja en snygg duschkabin med spröjs, och du kan också välja ett bubbelbadkar.

Tänker man ekonomiskt finns det numera snålspolande duschmunstycken och toalettstolar, så du kan spara vatten när du har renoverat färdigt. Rent praktiskt har du nytta av att välja en vägghängd toalettstol, så att du lätt kommer åt att torka hela golvet runt om. Allt är nytt och fräscht.

Epoxigolv när det krävs lite mer

12 jan 2022

När det handlar om golv är det viktigt att välja vist. Ta reda på vad som krävs av ytan för att klara tyngd och slitage. Det är skillnad på kontor- och industrigolv. De senare kan kräva epoxigolv.

Agnetas dröm skulle bli sann, det visste hon i samma sekund som hon besökte den tomma lokalen lite utanför stan. Det krävdes en hel del jobb för att allt skulle bli perfekt, men hon såg fram emot varje minut. Ända till den dagen hon kunde öppna stans bästa matvarubutik. Ekologiskt och närproducerat var ledorden.

Men innan kunderna kunde komma var första steget ett nytt golv. En expert kom och föreslog ett cement- och epoxigolv. Entreprenören förklarade att det var viktigt med både tåligt och starkt golv för att klara alla tunga hyllor och kundvagnarna som skulle rulla där dag ut och dag in.

Epoxigolv bra val

Entreprenörens kunnighet gjorde valet lätt. Förutom att epoxigolv var slitstarka och skulle tåla alla tunga hyllor fanns många fördelar. Golvet hade en egenskap som var extra bra. Det skulle bli dammfritt. Den släta ytan utan skarvar skulle bli lättstädad och krävde inte mycket underhåll.

Nästa gång skulle hon välja golvets färg som skulle målas på golvytan. Hon behövde fundera på vilken som skulle passa bäst in i helheten och som inte så tydligt visade smuts och vatten som besökarna skulle ta med sig in.

Som pricken över i, skulle markeringar visa vägen. En riktning genom hela butiken. På så vis kunde hon förhindra att människor trängdes vid varorna.

Vackra husmodeller för attefallshus

7 jan 2022

Att bygga till kan vara krångligt men att bygga ett attefallshus behöver inte vara några större problem eftersom man kan kontakta företag som har nyckelfärdiga husmodeller attefallshus.

När möjligheten att bygga ett litet boningshus på tomten finns så öppnar det för väldigt många idéer. Man kan få en liten gäststuga, ett extra utrymme för tonåringarna eller den ateljé man alltid drömt om.

Vänder man sig till företag som ritar och tillverkar nyckelfärdiga attefallshus så blir det dessutom väldigt möjligt att förverkliga tankarna. Det finns flera olika husmodeller för attefallshus att välja bland och man får hjälp med allt från design till leverans.

Hos ett företag med olika husmodeller kan man välja den typ av attefallshus man är ute efter och vill man sedan ändra lite på det så går det bra. Man får råd och hjälp att hitta den bästa lösningen och det tillverkas av material i högsta kvalitet.

Att välja mellan olika husmodeller för attefallshus gör det enklare att få ett bra resultat

När man kontaktar företaget som tillverkar huset får man också möjlighet att se var på tomten det är bäst förutsättningar för att placera grunden och hur det ska byggas. Man behöver inte kontakta olika entreprenörer utan man får alla kontakter genom företaget.

När allt är klart och tidsramen är bestämd så behöver man inte göra mer. Attefallshuset tillverkas precis så som man vill ha det och det levereras ett nyckelfärdigt hus till den plats man bestämt. Det kan inte vara lättare att gå från tanke till handling.

Hur går en fasadrenovering i Stockholm till?

17 okt 2021

Behöver ni göra en fasadrenovering på Lidingö, i Solna eller någon annanstans i Stockholm? Har ni upptäckt stora sprickor i fasaden? Kontakta ett företag som jobbar med fasadrenovering.

Det kan vara ganska fascinerande att åka runt i Stockholm. Man ser stora hus, lägenheter och andra byggnader. För att inte tala om tempot i staden. Lägenheterna och husen ser alla olika ut. En del har en helt ny och fin fasad, medan andra är lite mer slitna. Plötsligt runt hörnet ser man varningsskyltar “Fasadrenovering pågår”. Förbättringar även i storstaden är alltid välkommet. Vare sig det gäller ett hus eller en lägenhet, bör man göra en fasadrenovering när det behövs. Så hur vet du om det behövs göras en fasadrenovering? Har du tegel, puts eller en trä fasad? Börjar den bli sprucken? Färgen flagnar eller kanske släpper den igenom fukt? Då kan det vara på tiden att göra en fasadrenovering. En total fasadrenovering eller bara delar av den?

När man gör en fasadrenovering i Stockholm kan den vara olika stor. Alla fasadrenoveringar innebär inte att man gör en helrenovering, utan ibland kan det räcka med att man bara byter några brädor. Men många gånger väljer man att göra en totalrenovering. När man gör det kan man även passa på att tilläggsisolera om det inte är gjort. Det man ska tänka på är att söka efter bygglov om det behövs. En del av sakerna som kan komma att göras inom fasadrenovering kräver nämligen det. Det kan ta tid att få bygglov och därför bör man ansöka om det i god tid.

I Stockholm får du bra hjälp med fasadrenoveringen

Stora projekt kräver att man har riktigt bra hjälp vid sin sida. Den hjälpen får man garanterat när man befinner sig i Stockholm. Där finns riktiga experter på fasadrenovering. Ta kontakt med några olika och samla in offerter. Var noggrann med att få allt nedskrivet i offerten och kolla även så att ROT-avdraget är inräknat. Är det inte det så be dem lägga in det. ROT-avdraget hjälper dig att hålla nere på kostnaden. Istället för att du betalar hela kostnaden, hjälper skatteverket till och betalar 30% av arbetskostnaden. Detta upp till 50 000 kronor under ett år, vilket är väldigt generöst. Är ni dessutom mer än en ägare, då kan de andra också ha rätt till ROT-avdraget. Då kanske ni har råd med mer än ni först trodde.

Golvavjämning för alla golv i Stockholm

28 sep 2021

Golvavjämning är ibland nödvändigt och ofta det bästa alternativet till slipning vid både renoveringar och nybygge. Rätt fall och vinkel är viktigt för bästa slutresultat oavsett golv.

Innan du kan lägga ett golv, oavsett typ, så är det viktigt att underlaget blir rätt. Att försöka lägga ett fint trägolv med bra slutresultat är inget att ge sig på innan allt är helt plant. För badrum och andra våtutrymmen så behövs det rätt lutning för att avrinning ska fungera. En felaktig lutning kan bli en dyr historia med mycket omarbete till följd. Att hitta rätt kompetens i Stockholm är enkelt och lätt.

Vid nybyggnationer kan det vara skarvar mellan cementblock som behöver fyllas ut. Vid renoveringar så kan golvavjämning vara ett kostnadseffektivt alternativ till att exempelvis slipa limrester från gammal heltäckningsmatta. Det blir mindre jobb med golvavjämning samtidigt som man vet att resultatet blir precis som man vill ha det.

Golvavjämning - olika material och metoder

Golvavjämning är ett samlingsbegrepp som innefattar olika tekniker och material. Med rätt metod kan man göra mycket. Valet avgörs av vilka belastningskrav som finns men även om man vill lägga golv som dämpar ljud i lokalen. Anpassningar görs även utifrån övriga byggnadsmaterial och byggnadstekniker.

Materialet som används är till största delen sand med olika sorters blandningar anpassat efter krav och lämplighet. Detta kombineras med olika bindemedel och tillsatsmedel. Cement av någon form används som bindemedel och till detta tillsätts plastfiber eller andra polymerer. Detta för att dels undvika sprickbildning och samtidigt för att ge rätt svikt i golvet. Läs mer om golvavjämning på denna webbsida: golvavjämningstockholm.se/

Målare för ditt uppdrag i Norrköping

29 jul 2021

Är det dags att måla om i bostaden? Har du svårt för att bestämma dig gällande färgval och vad som ska målas? Om du kontaktar en duktig målare i Norrköping så kan du få hjälp med råd och målning.

Det du inte är proffs på kan ibland vara svårt. Så kan det vara när du känner att du vill måla om i ditt hem men du vet inte vilka färger du vill ha eller hur det ska utföras. Du vet kanske inte ens vad du vill måla om.

Väljer du en duktig målare i Norrköping så kan du få hjälp med allt detta. Och du kan även få någon som utför ditt uppdrag på ett perfekt sätt. Så du behöver inte oroa dig, du måste inte ha allt bestämt och klart när du kontaktar en bra målare.

Stöttning och råd från en målare

Vad kan du förvänta dig när du tar kontakt med en duktig målare? Först kommer du få frågor gällande läget idag och sedan kommer du få frågor gällande hur du vill ha det. Därefter kommer du få förslag på hur arbetet kan utföras och troligen även andra förslag på resultat som du kan fundera på.

Det är även bra om du vet vilken färg som använts förut, om du ska måla om något. Men vet du inte det så kan målaren enkelt ta reda på det själv. Behöver något bytas ut eller renoveras före målningen? Då gör du det absolut först.

Slipa om trägolven och de kommer att se ut som nya

16 maj 2021

Har man trägolv i sin bostad ska man vara glad då det innebär att man kan renovera dem när de blir trötta och slitna. Att slipa ett trägolv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt.

Trä är ett fantastiskt material och har man trägolv i sin bostad ska man vara rädd om dem och vårda dem efter alla konstens regler. Men förr eller senare blir alla trägolv slitna och kan behöva fräschas upp med en golvslipning. Hur ofta man behöver slipa ett trägolv beror på vilket träslag det är gjort av och vilken ytbehandling det har. Men också hur rummet används, och hur pass mycket golvet utsätts för slitage spelar också in. Tyvärr kan man inte slipa ett trägolv hur många gånger som helst och därför ska man bara slipa bort det allra yttersta lagret då man renoverar det. För att lyckas med golvslipningen behövs det skonsamma och moderna maskiner, men också kunniga och erfarna specialister på golvslipning i Göteborg.

Ytbehandlingen både skyddar golvet och påverkar dess utseende

Det fina med trägolv är att de även går att förändra genom att välja en annan typ av ytbehandling än tidigare. Olja framhäver träets ådringar vackert medan lack gör att golvet blir mer tåligt. Men man kan även måla trägolv helt i en färg eller lasera dem. Valmöjligheterna är många och det kan ibland vara svårt att veta vad som passar och är bäst. Men en golvslipningsfirma kan ge bra råd och tips om passande ytbehandlingar.

← Äldre inlägg