Blogg

Vi bloggar om allt som har med bygg och hemmafix att göra. Här begränsar vi oss inte till mattläggning och badrumsrenovering utan skriver om allt som den som ska renovera huset kan vara intresserad av.

RSS

Håll kostnaden nere med solceller för lantbruk

27 Jan 2023

Allt fler väljer att skaffa solceller. Det kan vara till hemmet, företaget, en BRF eller till ett lantbruk. Det lönar sig för alla att skaffa solceller.

Oscar levde sitt drömliv, han bodde ute på landet med sin familj. Hade sina egna kossor, getter och får och såklart två huskatter som höll reda på mössen. Han och familjen kom bra överens med alla grannarna och de hade ett bra samarbete. Men det som inte fick hända, hände. Oscars ena granne började prata om att sälja sin gård. Han hade inte råd längre.

Oscar kände verkligen med sin granne och visste, att han kunde ha varit i samma situation. Men som tur var, hade Oscar bara något år innan skaffat solceller för sitt lantbruk. Höga elkostnader var därför inget som påverkade dem enormt mycket. Men han tyckte trots det att det var väldigt tråkigt för hans trevliga granne.

Solceller för lantbruk är en bra investering

Oscar och familjen hade några år tidigare investerat i solceller till sitt hem. När han såg hur mycket han tjänade var det givet att skaffa solceller till lantbruket också. Han hade även varit på sin granne tidigare om att skaffa det, och nu ännu en gång, så rådde Oscar grannen att skaffa det. Det kunde bli deras räddning.

Grannen tog kontakt med ett företag som sålde solceller även för lantbruk och gjorde en stor investering. Nu skulle det visa sig om det var så bra som Oscar hade sagt eller inte.

Mäklare i Sundsvall – säljer din bostad

25 Jan 2023

För att få sålt din bostad i Sundsvall behöver du sannolikt hjälp av en mäklare. Det är inte ett helt enkelt jobb, och det är mycket som behöver göras.

Lång vinter, mycket snö och mörkt och kallt under många månader av året. Men också vacker skärgård, trevliga människor och frisk norrländsk luft. Sundsvall har verkligen inte bara nackdelar. Det finns många anledningar att flytta dit, det gäller bara att fokusera på det positiva.

För att lägenheter, villor och andra bostäder ska bli lediga krävs det dock att någon flyttar ut – så att någon kan flytta in. Om du befinner dig i en situation där du skulle behöva lämna ifrån dig en fastighet bör du i så fall kontakta en mäklare i Sundsvall. Då får du all hjälp du behöver som handlar om själva försäljningen.

Mäklare – stora förväntningar

Mäklaren jobbar på uppdrag för dig som säljer, även om han eller hon naturligtvis står till tjänst även för köparen. Säljaren är dock som sagt den huvudsakliga uppdragsgivaren. Det kan vara värt att komma ihåg, både som säljare och köpare. Det är i slutändan mäklarens uppgift att få fastigheten såld och gå vidare till nästa jobb.

Ska du sälja en bostad kommer du alltid att behöva hjälp av en mäklare. Annars är jobbet övermäktigt. Bostaden ska marknadsföras, visas upp och budgivning och kontraktsskrivning ska hanteras. Ingen begär att en säljare ska sköta alla de bitarna helt själv. Däremot begär nog de flesta säljare att mäklare ska ro samma bitar i hamn. Läs mer om mäklare här: mäklaresundsvall.net

Relining i Stockholm – istället för stambyte

20 Jan 2023

Om du är fastighetsägare, kan du vara tacksam för att slippa göra stambyten i äldre hus. Låt en firma som utför relining i Stockholm inspektera dina rör.

Att tvingas reparera avloppsrör och göra stambyten är ett gissel för alla fastighetsägare. Den typen av reparationer blir alltid kostsamma och medför flera olägenheter. Boende kan behöva flytta ut ur sina lägenheter eller uthärda tillfälliga lösningar vad gäller toalett och badrum.

Du äger ett antal fastigheter med hyreslägenheter och husen har byggts kring 1940-talet. Avloppsledningar i sådana hus har fått utstå många prövningar. Källsortering av exempelvis matavfall var inte självklart i fastigheternas barndom. Istället spolades matavfall med fett ut i lägenheternas diskhoar. Inte undra på att proppar under åren har bildats i rörkrökar och rörskarvar.

Relining i Stockholm – inspektera avloppen

Din fastighetsskötare har på senare tid fått klagomål från dina hyresgäster. Vattnet rinner inte ut ur diskhoarna tillräckligt fort och dessutom luktar det illa från golvbrunnar. Det ligger i farans riktning att avloppsrören skadats. Du kontaktar ett företag som är experter på högtrycksspolning och relining i Stockholm. Företaget börjar med att fotografera fastigheternas avlopp med hjälp av specialkamera.

Du får en dokumentation över avloppsrörens tillstånd. Några enstaka rör behöver bytas ut. Därefter ska de spolas med högtryck. Och till slut ska avloppssystemet relinas. Relining innebär att en grov och stark plastslang läggs in på insidan av de befintliga rören. På olika sätt härdas plastslangen för att ligga dikt an mot rören. Rören blir som nya och du behöver inte göra stambyten. Du kan hitta mer om relining på denna sida: https://www.reliningstockholm.se/ 

Takläggare Göteborg - så kan du få hjälp

19 Jan 2023

Ser man till takläggare i Göteborg så tänker sig många att dessa har en enda uppgift: man erbjuder, kort och gott, takläggning i Göteborg och man gör detta till villaägare, fastighetsägare och brf:er. Detta stämmer givetvis också, men faktum är att man kan - och bör - anlita en takläggare även för andra saker. Vi tittar närmare på några av dessa här nedan:

  • Takläggning. Givetvis, som ovan nämnt: den stora andelen av jobb handlar om att byta tak hos exempelvis privatpersoner och i bostadsrättsföreningar. Väljer man en takläggare så väljer man också en högre kvalitet, man väljer en trygghet som kommer med garantier och man väljer säkerhet sett till att det handlar om jobb på höga höjder. Dessutom så väljer man också professionell rådgivning kring exempelvis material - något som i slutändan kan leda till väldigt mycket lägre kostnader än vad man från början räknat på.
  • Kontroller av tak. Genom att anlita en takläggare i Göteborg regelbundet så kan man spara in mycket pengar. Tak tar stryk och i samband med exempelvis en storm eller efter vintern så kan det definitivt finnas ett värde i att låta ett par professionella ögon dels se över hur taket klarat sig - men även för att åtgärda de problem som eventuellt finns. En viktig del av underhållet som tyvärr ofta glöms bort.
  • Taksäkerhet. Som fastighetsägare har man ett ansvar i att ingen gör sig illa i samband med att man vistas på taket - eller under det. Genom att anlita en takläggare kan du få hjälp med att skapa ett säkert tak där exempelvis stegar, gångbryggor, snörasskydd och annat monteras upp och bidrar till att exempelvis en sotare kan arbeta.
  • Snöskottning. Vintertid så lägger en takläggare ner mycket tid på att skotta snö från tak. Ett viktigt jobb som hindrar tak från att kollapsa av tyngden. Många fastighetsägare och BRF:er upprättar löpande scheman för detta under vinterhalvåret. En tjänst som gör skillnad!

En målare Stockholm kan vara stolt över

10 Jan 2023

Hur blir man en målare Stockholm kan känna sig stolt över? En målare i Stockholm som håller vad hen lovar, och levererar perfekta resultat varje gång.

Vad är egentligen ett perfekt resultat av en ommålning? Räcker det för en målare i Stockholm att efterlämna väggarna målade och ytan runt omkring städad? Nej, det krävs lite mer än så för att bli en målare Stockholm verkligen kan rekommendera.

En riktigt bra målare ska nämligen också vara insatt i trender. Den ska ha koll på vilka kulörer som är på modet och helst var man köper dessa färger till bäst pris. I den bästa av världar har målaren dessutom en ingång som gör att färgen kan inhandlas till ett riktigt bra pris. En vinst för alla inblandade.

En punktlig målare är den bästa sorten

Sedan var det det där med tidsramen. För den som valt att måla om är tiden ofta knapp. Kanske ska lägenheten säljas, eller så står nyinköpta möbler och väntar på att få bli placerade i det nymålade hemmet. I vilket fall är det viktigt att målaren är snabb när hen jobbar.

Utöver snabbhet är det viktigt att hålla vad man lovar. Att vara punktlig är ett önskvärt drag hos en målare. Jobbet ska helt enkelt vara färdigt den dagen målare och kund kommit överens om. Många hantverkare dras med onda, men ihärdiga, rykten om att aldrig bli klara i tid, så för att bli Stockholms favorit-målare måste man bryta denna trista trend.

Maskinuthyrning Malmö - ett bättre val

25 Dec 2022

Företag inom byggbranschen kan ställas inför olika utmaningar där man måste välja mellan att ta investeringar i syfte att kunna växa genom att åta sig större projekt - eller där man istället väljer att skynda långsamt och växa mer naturligt. De investeringar det handlar om kan vara olika maskiner och annan utrustning som möjliggör att man exempelvis deltar i olika upphandlingar.

Har du en byggfirma i Malmö så är detta egentligen en icke-fråga. Där kan du både ha kvar kakan och äta den. Genom att välja maskinuthyrning i Malmö så kan du slippa ta de stora riskerna och de tunga investeringarna som inköp av maskiner innebär. Istället så hyr du de maskiner du behöver i god tid före uppdragen och du får genom detta också dels lägre kostnader, men även maskiner i absolut topptrim.

Något som dels ger dig en möjlighet att arbeta effektivt, men även på ett säkert sätt. En fördel med maskinuthyrning i Malmö är nämligen att de maskiner som köps in - liksom all utrustning - underhålls och servas efter varje användning. Det ökar säkerheten på alla byggen och vid alla projekt. Maskinuthyrning är även en bra lösning sett till säkerhet och det handlar således inte enbart om ekonomiska fördelar.

Fördelar för miljön

Det finns även en annan fördel med maskinuthyrning i Malmö. I grund och botten utgår det från en tanke som handlar om delningsekonomi. På samma sätt som vad gäller en bilpool så kan man spara på jordens resurser genom att samäga och dela på saker och ting.

Det fina med med maskinuthyrning är att du och ditt företag hyr utrustning som ni behöver - och ni gör detta då ni verkligen har ett behov. Risken finns annars att man köper in maskiner som endast används någon enstaka gång varje år.

Det ger en ganska lång horisont innan investeringen börjat löna sig och om alla väljer det alternativet - ja, då handlar det också om ett väldigt slöseri på resurser. Samägande är framtiden och därför en maskinuthyrning i Malmö något att fästa blicken på. Du kan både satsa och ta ett steg tillbaka på samma gång.

Maskinuthyrning Göteborg - vanliga frågor

25 Dec 2022

Dags att bygga? Oavsett om det handlar om ett större projekt eller om att du som privatperson ska initiera någon typ av renovering eller nybyggnation så kommer det alltid en fråga om vad man egentligen behöver? Vilket typ av byggmaterial kommer jag att behöva - och vilka verktyg, vilka maskiner och vilken utrustning ska jag köpa in?

Gällande det senare så bör man fundera både en- och två gånger på om det finns ett värde i att köpa maskiner och verktyg. I många fall kan maskinuthyrning i Göteborg vara ett betydligt smartare alternativ. I den här texten tänkte vi visa upp lite kring att hyra maskiner i Göteborg och visa fördelar med att välja den lösningen. Något vi gör genom att svara på några vanliga frågor - som följer:

Kan alla hyra maskiner i Göteborg?

Det beror på vilket företag inom maskinuthyrning i Göteborg man väljer. Vissa är specialiserade och riktar sig mot större entreprenörer och företag - andra kan hjälpa även privatpersoner med utrustning, maskiner och verktyg.

Varför välja maskinuthyrning?

Det handlar om flera fördelar. Dels så sparar du pengar på att hyra snarare än att köpa, dels så gör du också miljön en tjänst genom detta - och dels så säkerställer du också rätt kvalitet på de saker du behöver hyra. Maskinparken hålls ständigt uppdaterade och detta för att kunna erbjuda kunderna de bästa alternativen på marknaden. En annan fördel handlar om att man även ges goda råd samt - givetvis - en genomgång kring alla funktioner.

Vad är viktigt att titta efter?

Vi skulle säga att man bör hålla utkik efter olika certifikat - säkerhet, miljö, arbetsmiljö och exempelvis för kvalitet. Det ger dig kött på benen i valet. En annan detalj som kan leda dig till rätt företag inom maskinuthyrning i Göteborg handlar om referenser och tidigare projekt. Om exempelvis företagets anlitas regelbundet av större byggföretag och kan visa upp att man varit med vid större projekt så är detta ett tecken på kvalitet. Priset är viktigt, givetvis, men det viktigaste är att du faktiskt får maskiner och utrustning som håller måttet och som underlättar och effektiviserar ditt arbete.

Målare Bromma - fördelar med professionell hjälp

17 Dec 2022

Är man husägare så har man också ansvaret över all skötsel och allt underhåll. Man bestämmer själv över vilka förändringar man vill göra och över vilka investeringar som man vill ta. Det är, baserat på detta, också viktigt att man inser att det kan bli väldigt dyrt att missköta underhållet. Akuta problem och akuta skador kostar alltid mer att korrigera. Att måla om fasaden är ett exempel på detta och här är ett tips att alltid rådfråga en expert i form av en målare i Bromma.

När är det dags att måla om fasaden? För en lekman kan detta vara svårt att avgöra. Man ser att färgen börjar tappa i lyster och man ser kanske att den börjar flagna på sina håll. Innebär det att man ska ta den kostnaden - och lägga den tiden - på att måla om, eller kan man vänta i något år och börja planera både ekonomiskt och tidsmässigt för projektet?

Genom att låta en professionell målare i Bromma göra en bedömning så får du en vägledning i den frågan. Och - du får även en målerifirma i Bromma som kan göra jobbet.

Anlita en målare för fasadmålning

Att måla om en fasad innebär en stor skillnad mot att måla om interiört. Det handlar om ett krävande jobb som dessutom ställer höga krav på säkerhet - ställning är ett måste! - och på rätt verktyg och utrustning.

Att, som många gör, tänka sig att man ska måla fasaden under semestern är ett väldigt dåligt alternativ´. Dels sett till att semestern är till för att vila upp sig, men även sett till att man är väldigt beroende av väder och vind. Vad händer om det regnar? Fler än ett projekt har blivit misslyckat som en följd av ett ihållande regn.

Genom att anlita en målerifirma i Bromma för din fasadmålning så garanteras du att jobbet slutförs både inom den tidsplan och till det pris ni avtalat om. Målaren kan, om det behövs, exempelvis använda väderskydd för att kunna måla även om vädret är sämre. Skillnaden i livslängd mellan ett lekmannamässigt utförande och ett professionellt sådant kan dessutom handla om upp till 10 år. Det gör att det handlar om en ren investering. Fasadmålning är en viktig del av underhållet. Genom att anlita en målare så tar du ditt ansvar och sköter underhållet precis som du ska.

Marksanering kräver kunskap och erfarenhet

15 Dec 2022

Ska ni bygga nytt? Ta i så fall reda på vad marken tidigare använts till. Har det stått en bensinmack på platsen kan det nämligen behövas marksanering.

Tänker man sig att bygga nytt kan det vara klokt att först ta reda på vad marken tidigare har använts till. Har det exempelvis stått en bensinmack, garveri, kemtvätt eller annna industri på platsen kan marken behöva saneras. Bekämpningsmedel, lösningsmedel, svavel, dioxiner, cyanider och PFAS är bara några av de farliga ämnen som kan finnas i förorenad mark.

För att ta reda på om det finns föroreningar på tomten måste man anlita ett företag som är specialiserat på marksanering. De tar då prover på marken på ett flertal ställen och analyserar sedan jordproverna i ett auktoriserat laboratorium. Visar det sig att det finns farliga ämnen i marken får man förslag på lämpliga åtgärder tillsammans med ett kostnadsförslag.

En marksanering måste dokumenteras

Det är inte vem som helst som kan provta och sanera marken utan man måste anlita ett företag inom marksanering. Företaget man anlitar ska vara certifierat och veta hur man tar omhand miljöfarligt avfall på ett fackmannamässigt sätt. Hur mycket en marksanering kostar beror till stor del hur stora jordmassor som måste schaktas bort.

Ta in en offert från minst två företag som är specialiserade på marksanering. Viktigt är att arbetet dokumenteras och att marken provtas efter slutfört arbete för att säkerställa att alla giftiga ämnen verkligen är borta. Dokumentationen är också en slags värdehandling och kan vara bra att ha vid en eventuell försäljning av marken och fastigheten.

Stålkonstruktioner ger stadga och styrka

12 Dec 2022

När det finns stålkonstruktioner i en byggnad så vet man att det ger hela bygget en stadig och stark helhet. Allt står och faller med själva konstruktionen.

Stålkonstruktioner är byggda av stål och har en mängd användningsområden. Mest är det byggnader där stål står för kvalitet och stabilitet. En konstruktion är uppbyggd av enorma balkar och rör som passar ihop. Allt svetsas och lödas samman av duktiga smeder som vet vad de sysslar med.

En konstruktion är inte den andra lik, då var och en är unikt anpassade för sitt speciella ändamål. Du kan själv ha önskemål för hur en konstruktion ska byggas. På så sätt är du själv med och tar fram arkitekturen och den blir helt unik. Om det är möjligt att göra det rent konstruktionsmässigt såklart.

Stålkonstruktioner är gjorda av förädlat järn

Stål är inget du kan hitta i marken, däremot finns där järn att finna. Genom att förädla järn så får man fram stål. Det är därför det är så starkt och hållbart. Det är ett material att lita på i alla väder. Faktum är att stål är den mest använda produkten i stabila och stora stålhallar. Det finns även rostfritt stål att använda till olika konstruktioner.

Det kan vara en ishall eller en annan slags idrottshall som du tänker på när du föreställer dig vad en stålhall är. Men även när det ska uppföras stora lagerhallar eller maskinhallar använder man sig av stål. Även för exempelvis en paddock använder man sig av en stålhall i grunden. Läs mer om fördelar med stålkonstruktioner: www.stålkonstruktioner.nu

Arborist Stockholm - säker fällning av träd

9 Dec 2022

Det kan finnas massor av skäl till varför man vill fälla ett träd på tomten. Har du exempelvis en trädgård i Stockholm så kan ett träd skugga denna och göra att dina växter inte växer på det sätt du önskar. Det kan även handla om att trädet i fråga blockerar exempelvis solen under kvällen eller morgonen - något som påverkar din vardag negativt.

Ett tredje skäl kan handla om att trädet i fråga börjat utgöra en risk. Ett träd som växer sig för stort och som samtidigt inte ser ut att må så bra kan utgöra en fara i samband med exempelvis dåligt väder. En storm kan dra ner trädet och vill det sig illa så kan den egna villan ligga i den riktning som trädet faller i.

Många risker med trädfällning

Oavsett vilket: det är extremt viktigt att man som privatperson tar professionell hjälp med fällning av ett träd. Att anlita en professionell arborist i Stockholm gör att man säkerställer en säker fällning och där man slipper se att risken för både personskador och skador på egendom uppenbarar sig.

Det finns tyvärr otaliga exempel på där privatpersoner väljer att fälla träd på egen hand och där man inte inser vilka krafter som man sätter i spel i och med detta. Tyvärr sker väldigt många olyckor och tyvärr så kan det även innebära att folk dör som en följd av detta.

Trädfällning handlar om så mycket mer än att vara ta fram en motorsåg och lägga ett snitt i trädet. Man måste räkna på allt från väder, trädets storlek och vidare till alla tänkbara avstånd innan man sätter igång med arbetet. Det finns, helt enkelt, inga felmarginaler och därför är en arborist i Stockholm både det bästa och det enda alternativet.

Behöver du verkligen fälla trädet?

En annan viktig fråga som en arborist i Stockholm kan ge svar på gäller kring huruvida ett träd verkligen behöver fällas? Träd är dels viktiga för miljön då de binder koldioxid och dels så är det också viktiga för den biologiska mångfalden då exempelvis insekter, fåglar och olika växter drar nytta av närvaron. Även sett till intrycket i ett kvarter så finns det ett värde i att ha träd och annat grönt: vi mår bra av att vistas i grönområden och gröna, frodiga miljöer.

Att ett träd skymmer din kvällssol är inte synonymt med att det måste fällas. En arborist i Stockholm kan exempelvis beskära trädets krona och skapa ett större ljusinsläpp genom detta. Man ska alltid utreda den möjligheten innan man går vidare med en eventuell trädfällning. En arborist är expert på just dessa frågor och kan, som en följd av en gedigen utbildning, hjälpa dig att hitta en lösning som både låter dig äta kakan och att ha den kvar.

Byggnadsställningar gör jobben säkrare

27 Nov 2022

Om man ser till olika typer av projekt som rör byggnationer och renoveringar som sker på högre höjder så är byggnadsställningar något som måste användas och detta oavsett om det handlar om ett större projekt eller om det handlar om att en privatperson ska måla om sin villa i Stockholm. Många ser byggnadsställningar som en direkt onödig kostnad som man skulle klara sig utan – men vi vill hävda att det snarare är precis tvärtom. Om man ser på byggnadsställningar ur ett rent säkerhetsperspektiv så förstår de flesta vikten av dem; kort sagt – genom att stå stadigt på en ställning där man dessutom kan röra sig obehindrat är betydligt säkrare än att använda sig av exempelvis en stege.

Vi nämnde att man kan röra sig fram och tillbaka på byggnadsställningar och det tar oss direkt till nästa fördel – de gör jobben effektivare. Det är alltså ur den aspekten man ska se byggnadsställningar och inte som en kostnad. Ska du exempelvis måla om ditt hus i Stockholm och hyr byggnadsställningar så kommer du att få ett både effektivare arbete och du kommer dessutom att kunna måla utan någon som helst risk för skada.

Hyr byggnadsställningar i Stockholm

Om man som privatperson står inför att renovera eller göra en nybyggnation så finns det således väldigt många fördelar i att använda sig av byggnadsställningar och i många fall är detta också ett krav. Frågan här är var man hittar sådana samt vilken modell som man ska välja? Generellt sett så finns det två stycken alternativ som brukar användas och en av dem är väggstående medan den andra har hjul och som således är mer mobil. Ska man rekommendera någon av dessa så är det att man vid de mindre – lite snabbare projekten – använder det sistnämnda och att man vid längre projekt använder den väggfasta varianten och modellen.

Det som man ska tänka på – åtminstone i Stockholm – är att man kontaktar så många företag som möjligt då det kommer till att hyra byggnadsställningar. Prisskillnaden är nämligen väldigt stor dem emellan och som lekman är det väldigt lätt att bli lurad. Skillnaden mellan två stycken uthyrare av byggnadsställningar kan i vissa fall ligga mellan 30-40.000 kronor och det är naturligtvis en enorm summa. Det lönar sig således att kontakta så många företag som möjligt innan man bestämmer sig. Den researchen kan verkligen vara guld värd; att betala 30.000 kronor för mycket är verkligen ingenting som man vill göra då det kommer till byggnadsställningar och detta oavsett om man bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Begär offert på byggnadsställningar från detta företag via denna hemsida: www.byggnadsställningar.net

Kontrollansvarig Stockholm - utse rätt person till KA

16 Nov 2022

Dags att bygga nytt, renovera eller genomföra en tillbyggnad? Det finns många saker att tänka på i samband med att ett större projekt planeras. En av de första frågorna man ska ställa sig handlar om huruvida man kommer att behöva ett bygglov. Om så är fallet så är det också troligt att man kommer att behöva utse en kontrollansvarig i Stockholm.

En kontrollansvarig blir en viktigt del i att säkerställa ett kvalitativt resultat och ett säkert, hållbart jobb. Av den anledningen så bör valet av kontrollansvarig i Stockholm ske lite mer välgrundat än vad många gör. En kontrollansvarig måste utses i de flesta projekt som kräver ett bygglov. Viktigt att tänka på i samband med att du ska välja KA är att denne inte får ha någon personlig relation till dig. Du kan alltså inte utse din bror, din pappa, sambons pappa eller en anställd till kontrollansvarig och tänka att du genom detta sparar en massa pengar.

En kontrollansvarig i Stockholm ska ha en oberoende ställning och detta blir också viktigt sett till att hen har en uppgift i att fungera som en slags länk mellan dig som byggherre och Byggnadsnämnden.

En kontrollansvarig i Stockholm deltar i tekniska samråd

Din KA kommer nämligen att delta i alla tekniska samråd med kommunen och hen kommer även att genomföra både kontroller och besiktningar av projektet. Ponerar man att du skulle känna den person du utser till kontrollansvarig i Stockholm så skulle genvägar kunna tas - och det skulle kunna innebära potentiella fuskjobb.

En annan viktig uppgift som en kontrollansvarig i Stockholm har är att upprätta en kontrollplan och att samtidigt också se till att denna följs av entreprenören som ska bygga.

Kontrollplanen skapas i syfte att säkerställa kvalitet och den löper som en röd tråd genom bygget - från start ända fram till den besiktning som sker. Ett tips för dig som söker en kontrollansvarig i Stockholm är att se det som en investering. På det stora hela så finns hen där för att se till att just din byggnation håller hög kvalitet och att den står emot tidens tand. Det är värt att betala för, eller hur?

← Äldre inlägg