Blogg

Vi bloggar om allt som har med bygg och hemmafix att göra. Här begränsar vi oss inte till mattläggning och badrumsrenovering utan skriver om allt som den som ska renovera huset kan vara intresserad av.

RSS

Så får du det perfekta målningsresultatet: Tips från en expertmålare på Östermalm

30 May 2023

Att måla är inte svårt, men att uppnå ett perfekt resultat kräver kunskap och erfarenhet. För att uppnå en fackmannamässig standard är det viktigt att både grunden och ytskiktet är av hög kvalitet. Här är några tips för att uppnå det perfekta målningsresultatet.

Förberedelser

För att få ett perfekt resultat är det viktigt att lägga ner tid på förberedelserna. Beroende på vilket material man ska måla på kan det krävas extra material eller förbehandling innan man kan börja måla. Det är också viktigt att välja rätt typ av färg för att uppnå önskat resultat. I exempelvis ett våtrum behöver man använda en särskild typ av färg för att undvika fuktskador.

En slät yta

För att uppnå en snygg yta är det viktigt att ta bort all gammal färg eller rengöra ytan ordentligt. Grunden ska vara helt slät innan man målar med ytskiktsfärgen, annars kommer ojämnheter att synas tydligt. Att måla över ojämnheter tar extra tid och kan leda till att resultatet inte blir tillfredsställande. Genom att kontakta en certifierad målare på Östermalm kan du vara säker på att arbetet görs korrekt och att du får ett perfekt resultat.

Spara pengar på lång sikt

Att anlita en professionell målare kan verka som en dyr lösning, men det kan faktiskt spara pengar på lång sikt. Genom att se till att arbetet utförs korrekt från början undviker man kostsamma misstag och reparationer i framtiden. En professionell målare på Östermalm kan även erbjuda en garanti på utfört arbete vilket ger extra trygghet.

Fasadmålning i Stockholm – resultatet är mycket viktigt

27 May 2023

Om du inte har tid eller lust att måla om huset kan du alltid anlita målare istället. Det finns många experter på fasadmålning i Stockholm att välja bland.

Att måla om fasaden är kanske det bästa sättet att fräscha upp ett hus. Men det är också extremt tidskrävande. För någon som bor i ett hus Stockholm och som jobbar om dagarna skulle det kanske ta en hel sommar – minst. Och vem har egentligen lust att vänta så länge?

En annan sak som många underskattar när det gäller fasadmålning är hur svårt det egentligen är. Man tror att det bara är att doppa penseln i färgburken och sedan smeta färgen på väggen. Det är förstås betydligt mer komplicerat än så. Tar man för lätt på jobbet är risken att resultatet inte blir särskilt bra.

Fasadmålning för husets skull

När det kommer till fasadmålning i Stockholm finns det med andra ord goda skäl till att inte göra jobbet själv. Dels för att man kanske inte har tid, men också för att man vet innerst inne att man inte kommer att göra ett särskilt bra jobb. Då är det också bäst att låta bli – inte minst för husets skull.

Istället bör du förstås kalla in experterna. Professionella målare som har målat fasader i åratal och som vet exakt vad man ska göra för att effektivisera målandet och uppnå bästa möjliga resultat. Sådant är värt att betala lite extra för – inte minst eftersom en lyckad ommålning lätt kan bidra till att höja värdet på hela huset.

Funderar du på att köpa container?

24 May 2023

Att köpa en container kan väl inte vara någon konst? Det kan vara lätt att tänka men alla containrar är inte skapade lika, vissa är helt enkelt bättre.

Containrar finns det i många olika former för lika många ändamål. Dels finns det fraktcontainrar som reser över de sju haven från hamn till hamn innan de når sin slutdestination, dels containern i ditt område för sopor och återvinning och många fler varianter runt omkring i samhället.

Många verksamheter är beroende av containrar i sitt arbete, från byggföretag och kommunala verksamheter, men även privatpersoner som exempelvis håller på med lantbruk. En välbyggd container är en rejäl konstruktion som håller många år, så ska du köpa en container är det viktigt att du väljer rätt leverantör för arbetet.

Tänk på detta när du ska köpa container

Som med allt annat vill du troligtvis köpa container till bra pris. Men en sak att ha i åtanke är att inköpspriset inte nödvändigtvis behöver reflektera vad det hela kommer kosta i längden. Medan det möjligtvis går att spara in på den initiala kostnaden, kanske du får en container som inte är lika hållbar.

Det är alltid värt att investera i kvalitet och när det handlar om någonting likt en container som kan ta mycket stryk är det inget undantag. Så när du ska köpa en container eller flera till din verksamhet ta dig då tiden att leta upp en riktigt bra leverantör, som tillverkar en kvalitetsprodukt som håller i många år framöver.

Badrumsrenovering enligt reglerna i Huddinge

23 May 2023

En badrumsrenovering ska följa alla regler som finns för våtutrymmen. Därför är det klokt att anlita en byggfirma i Huddinge som har en erfaren personal.

Det kan ses som konstigt att vatten är lika viktigt och livgivande som det kan göra skada på fel plats. Och det kan handla om skador som blir mycket dyra eller som till och med kan innebära fara för hälsa eller liv. När det kommer till vatten på fel plats i bostäder så kan försäkringsbolag vittna om många fuktskador som anmäls varje år av fastighetsägare i Huddinge.

Inom området fuktskador kan det röra sig om yttre fuktskador från läckande tak eller undermålig dränering. Men det sker även titt som tätt att det inkommer anmälningar om fuktskador i våtutrymmen. Skador som kanske inte kommer ersättas ifall de tillkommit på grund av en badrumsrenovering som inte utförts av en auktoriserad yrkesperson.

Arbetet med en badrumsrenovering

När det är dags för en badrumsrenovering i Huddinge så kan fastighetsägaren göra livet lättare genom att direkt anlita en byggfirma som kan utföra arbetet på totalentreprenad. Det innebär att byggfirman ser till att allt från rivning till träarbeten, kakling, el, vatten och avlopp blir utförda på ett korrekt sätt enligt alla dagens regler.

Som beställare är det skönt att veta att allt gått till på rätt sätt. Alla fuktspärrar ska vara ordentligt gjorda och det ska även finnas ett korrekt fall mot golvbrunnen. Dessutom är det en trygghet då en eventuell skada kommer ersättas av försäkringsbolaget, om en försäkring är tecknad.

Bergvärme - En bra och hållbar energikälla

21 May 2023

Att hitta en bra och hållbar energikälla är en stor utmaning för fastighetsägare och villaägare.

Särskilt när det gäller uppvärmning, som är en kostsam affär under stora delar av året i vårt kalla klimat. Men tack vare teknologiska framsteg har det nu blivit möjligt att hitta effektiva och miljövänliga energikällor till en rimlig kostnad. En av de bästa teknikerna för uppvärmning är bergvärme.

Vad är bergvärme?

Bergvärme fungerar genom att man borrar långt och djupt i marken tills man når grundvattnet, som värms upp naturligt av jordens värme. Sedan pumpas vattnet upp och cirkulerar genom ett system av rör i fastigheten som ska värmas upp. Detta gör att man kan få en effektiv och hållbar uppvärmning utan att skada miljön eller spendera för mycket pengar på uppvärmning.

Fördelar med bergvärme

En av de största fördelarna med bergvärme är att det är en ren och miljövänlig energikälla. Inga utsläpp av farliga kemikalier eller gaser sker vid användning av bergvärme, vilket är mycket bättre för miljön än traditionella uppvärmningsmetoder. Dessutom är det mycket energieffektivt, vilket innebär att det krävs mindre energi för att värma upp en fastighet med bergvärme än med andra uppvärmningsmetoder.

Installation av bergvärme

Installation av bergvärme kräver en del planering och arbete. En specialiserad firma behöver komma och göra mätningar för att kunna hitta bästa platsen att borra vid fastigheten. Hålet som ska borras kan vara mellan 90-200 meter djupt och förses med ett s.k. foderrör för skydd mot ras. Men när installationen väl är klar behöver anläggningen bara service mycket sällan.

Så kan du dra nytta av ROT-avdraget

Bergvärme är inte bara en miljövänlig och hållbar energikälla, utan det kan även vara förmånligt för din plånbok. För när du installerar bergvärme kan du dra nytta av ROT-avdraget, vilket innebär att du kan få upp till 50 % av arbetskostnaden avdraget på din skatt. Detta gör att du kan spara en hel del pengar på installationen.

Golvläggare fixar ditt golv i Stockholm

20 May 2023

Det ska till en golvläggare om du ska få ett snyggt golv i din bostad i Stockholm. Med professionell hjälp kan du vara säker på att allt blir riktigt bra.

Tänk dig att du valt ut ett snyggt golv till din nya bostad. Det kanske är en parkett av allra läckraste slaget. Då vore det ju bedrövligt om du försöker dig på att lägga in det om du inte har någon erfarenhet att tala om. Bättre då att anlita någon som har erfarenhet av detta sedan tidigare.

Det är inte så lätt att lägga in golv som det kanske ser ut när du tittar på en video som förklarar hur det ska gå till. Det är ju inte bara själva hantverkskunnandet och noggrannheten som krävs. Att ha rätt sorts verktyg och gott om tid utöver eget tålamod är andra saker som ska till för att det ska bli bra.

En golvläggare i Stockholm har full kontroll över alla golv

Stockholm Golv & Måleri är ett ställe som du kan vända dig till för att få professionell hjälp. Det finns flera men detta är ett av dem alla. Här liksom på andra ställen finns det människor som inte gör annat än lägger golv dagarna i ända.

Att lägga golv handlar om att du ska kunna slipa och spackla. Du ska kunna lägga isolering och göra mycket förarbete som du kanske inte känner till. Du behöver verktyg som tumstock, hammare, byggpennor, en och annan såg, kanske även en borrmaskin och vinkelhake.

Dolda fel i ett nytt hus

19 May 2023

Ingen vill hitta dolda fel när man precis har köpt ett nytt hus. Samtidigt kan det naturligtvis ske, och då gäller det att veta hur du ska gå till väga.

Att köpa hus är spännande, nervöst och roligt och utmanande på samma gång. Vad du måste vara beredd på, i synnerhet om du kanske flyttar från en hyreslägenhet till ett hus, är att det är väldigt mycket jobb med att äga sin egen bostad. Särskilt ett hus.

Det finns vissa saker du måste försäkra dig om innan du genomför din affär. Framför allt måste du veta vad det är du köper. Av den anledningen väljer nästan alla att genomföra en så kallad överlåtelsebesiktning för att få en genomgång av husets skick och hur det egentligen mår.

Juridiska tvister om dolda fel i hus

Men vad händer om allt inte upptäckts i besiktningen? Vad händer om du upptäcker en felaktig dränering eller någonting annat som var orimligt att du skulle ha märkt av själv när du gjorde din egen undersökning? Då kan det mycket väl räknas som ett dolt fel. Vid sådana tillfällen kan du hävda din rätt för kompensation från den förra ägaren.

Att hitta dolda fel i sitt nya hus är förstås ingenting man vill. Men det är bra att veta att det finns någon form av skydd om man ändå gör det. Samtidigt får man vara beredd på att den förra ägaren antagligen kommer att neka ansvar. Då måste du eventuellt göra dig redo för en juridisk strid.

Läs mer här: https://www.doldafelhus.se/.

Hur ska man tänka om man ska renovera en lägenhet i Stockholm?

17 May 2023

Vad är egentligen smartast när man ska renovera lägenhet i Stockholm? Att välja något diskret och intetsägande eller att ta ut svängarna lite extra i hemmet?

Smaken är som baken sägs det. Ett mycket målande uttryck men ack så intetsägande när det kommer till att bestämma hur man ska renovera lägenhet i Stockholm. Med tanke på att en större renovering kostar en slant vill många att valen man gör gällande inredning ska vara de rätta. Men hur vet man egentligen vad som är en riktigt bra renovering i Stockholm?

Ska man spela sina kort säkert och köra på något klassiskt? Ett vitt kök. Vita väggar i badrummet, grå klinkers och golvvärme. Svagt bruten vit färg på alla väggar och ekparkett. Eller vill stockholmarna se något lite mer personligt? Ett hem med många spännande detaljer eller iögonfallande material?

Viktigt att veta vem man ska renovera lägenheten för

Den kanske mest avgörande aspekten när det kommer till att renovera lägenhet i Stockholm är att klura ut vem man gör det för. Är det för sin egen skull? Då ska man välja material och färger man själv vill ha runt sig och som man tycker är riktigt snygga.

Renoverar man däremot på spekulation, med förhoppningen att inom den närmaste tiden sälja sitt hem för en bra slant – då bör man koppla på förnuftet en smula. Ett hem som man tänker sälja kan med fördel renoveras på ett sätt som gör det attraktivt för många olika köpare.

Det finns mer än en bra golvbutik i Stockholm

27 Apr 2023

Den som letar efter en golvbutik i Stockholm har många att välja mellan. I storstäder som Stockholm är utbudet av riktigt snygga och hållbara golv stort.

En bra golvbutik ska ha ett stort utbud av golv. Den ska ha golv för alla hemmets rum, i många olika prisklasser och med många olika utseenden. I storstäder finns det ofta gott om golvbutiker. Det är därför sällan något problem att få fatt i en snygg heltäckningsmatta i Stockholm eller klinkers i Göteborg.

För den som inte har en välsorterad golvbutik som i Stockholm kan det vara svårare att få fatt i ett passande golv. Den som bor i en mindre stad kan istället behöva söka sig till butiker på internet. Flera webbshoppar erbjuder golv och oftast går det att få golvet levererat till den egna adressen.

En golvbutik som levererar

Även den som kan köpa heltäckningsmatta i Stockholm eller parkett i Malmö kan vara sugen på att prova golv-lyckan på nätet. Utbudet kan skilja sig mellan fysiska butiker och nätbutiker. Därför kan det vara intressant att kolla över vilka golv som erbjuds på internet samt jämföra priser mellan de olika butikerna.

Många har en önskan om att få hjälp med att frakta hem sitt golv. Nätbutiker erbjuder oftast olika typer av leveransalternativ. Priset för dessa olika alternativ kan variera en hel del där det dyraste alternativet oftast är det som innebär minst arbete för kunden. Hjälp med leverans går oftast att ordna även från en fysisk golvbutik.

Rädda taket med takmålning

25 Apr 2023

Det får bara inte glömmas bort. Takmålning är jätteviktigt, både på plåttak och på tak med betongplattor. Det kan rädda hela ditt tak, och allt som det skyddar.

När det börjar flagna färg från ditt tak är det viktigt att du agerar på en gång. Annars kan det uppstå stora problem med rost. Rost är svårt att få bort när det väl börjat sprida sig, och kan resultera i att du måste betala dyra pengar för att byta ut delar av taket. Så gör någonting åt ditt tak på en gång.

Överlåt jobbet med att måla om ditt tak åt proffsen. Du behöver bara komma ihåg att ditt tak ska målas om vart tionde år, eller oftare om ditt tak utsätts för extra hårt klimat och börjar se fult ut. Det tar tid och kan vara svårt att göra en takmålning utan rätt säkerhetshjälpmedel. Men proffsen har rätt erfarenheter och rätt verktyg.

Takmålning gör att du sparar pengar

Att investera i ditt hus är alltid ett klokt val. En takmålning kanske verkar som en onödig utgift om inte taket håller på att falla samman. Men det är faktiskt dyrare att reparera stora skador än att hålla efter med underhåll på ditt tak.

Med rätt hjälp så kommer ditt tak att hålla länge, utan problem. Det gör att du kan känna dig säker på att ditt hus håller sig helt och fint. Det i sin tur ökar värdet på huset. Ett hus som är väl underhållet är ett hållbart hus.

Du kan ta reda på mer om takmålningar på denna sida: takmålning.net

Slipa altan - så lyckas du

25 Apr 2023

Har du en altan så har du också en plats som på många sätt definierar din sommar. Det är på altanen du sitter och solar, det är där du sitter och slappnar av med en bok och det är där du äter allt från frukost till middagar. Du har ett extra rum - utomhus.

En altan kommer emellertid att, precis som allt annat, att kräva underhåll och vissa insatser som sker med jämna intervaller. Att olja in altanen varje vår är en självklarhet, men det är långt ifrån det enda projekt du behöver sikta in dig på. Att slipa altan är även det nödvändigt - men tyvärr väldigt bortglömt.

Många tänker sig att rengöring och inoljning räcker som underhåll för en altan. Sant är att båda dessa detaljer är absolut nödvändiga, men lika sant är även att en altanslipning kommer att behöva genomföras ungefär vartannat - eller var tredje - år och att den kommer att innebära en altan som både blir snygg, skön att gå på - och få en betydligt längre livslängd.

Tips för att slipa altan

Hur ska man då slipa altan? Det finns några tips att ge, men det första man kan säga är att det även finns ett professionellt alternativ att välja. Du anlitar helt enkelt en golvlslipare som genomför en altanslipning.

Fördelen med det valet är att du garanteras ett perfekt jobb, att du slipper hyra en massa maskiner och att du slipper lägga ner den tid som krävs för att få en jämn och fin yta. Dessutom så kan även ytbehandling med olja inkluderas i priset. Det handlar om en investering som gör skillnad.

Har du däremot tid och verkligen vill prova att slipa altan så kan följande punkter vara värda att titta närmare på:

  • Hyr rätt maskiner. Du kommer att behöva en slipmaskin. En mindre altan kan slipas för hand, men en större kan komma att kräva en större slipmaskin. Utöver detta så bör du hyra en slipmaskin för kanter och hörn också. Om du har en handslipmaskin så se till att även använda knäskydd då du kommer att sitta på knäna för att göra jobbet. Munskydd ska även användas.
  • Träets riktning. Slipa alltid i träets riktning. Börja med grövre sandpapper och gå sedan över till ett finare sådant. Rengör både innan och efteråt.
  • Olja in. Följ anvisningarna vad gäller påstrykning och torktid och se till att aldrig stressa dig igenom denna avslutande del.

Bergspräckning i Stockholm

24 Apr 2023

Vid byggnationen av den nya vägen i Stockholm, var man tvungen att börja med att anlita ett företag som kunde utföra bergspräckning innan vägarbetet startade.

Allt för länge hade man haft problem med en bit av vägen utanför Stockholm. Nu hade man bestämt sig för att det fick vara nog och att man istället skulle dra om vägen, så att alla bekymmer skulle försvinna. Men det enda sättet att dra om vägen på var att göra det genom ett stycke berg.

Trots att man hade förväntat sig att det skulle bli en stor sak att göra förflyttningen av vägsträckan så hade man efter geologiska undersökningar upptäckt att det skulle gå smidigt och enkelt. Det enda man behövde göra var att fälla några träd och därefter anlita ett företag inom området bergspräckning. Därefter var det fritt fram att börja anlägga den nya vägsträckan.

Ta hjälp med bergspräckning i Stockholm

Som företag i Stockholm, med bergspräckning på sin meny, blev man glada att höra att man fått uppdraget med att förbereda inför den nya vägsträckan. Men det fanns ändå en viss oro innan man hade fått ta del av planerna och den geologiska undersökningen. Nu var det bara att sätta igång med planeringen inför arbetet, som skulle dra igång endast några månader senare.

Efter det första mötet var beställaren tillfreds med valet av bergspräckare. Det kändes tryggt att veta att man gjort ett val av en proffsig och erfaren firma, som hade all kunskap och utrustning som krävdes för att slutresultatet skulle bli perfekt.

Fönsterrenovering är en populär företeelse i Stockholm

23 Apr 2023

Det är många som sysslar med fönsterrenovering i Stockholm. Frågan är om det beror på att det är så många som vill ha sina fönster renoverade nu för tiden.

Att renovera fönster har blivit mer och mer populärt i takt med att man blir mer medveten om att det är viktigt att använda det man redan har. Hållbarhet är ett ord som genomsyrar mycket av det som sker i världen och vårt land. Att renovera och fixa sina fönster ingår i den trenden på ett naturligt sätt.

Tack och lov har trenden att bara slänga och ersätta med nytt vikit undan för att man på ett naturligt sätt lappar och lagar tills det inte går mer. En renovering av fönster innebär dock på intet sätt att det lagas och lappas utan mer att man byter ut de delar som inte längre är tjänliga.

Fönsterrenovering gör underverk i Stockholm

Det är nästan som att ett litet underverk sker framför dina ögon om du tar dig tid för att studera hur man kan renovera fönster på plats i Stockholm. Ett fönster som slutat fungera och släpper in både kyla och vind gör ingen nytta på något sätt. Trots det kan det fylla sin funktion om det bara blir lite upprustat.

Att renovera ett fönster kan till exempel innebära att du byter ut glaset i det eller ersätter de fönsterkarmar som angripits av väder och vind och inte längre kan stå emot detta. Dina glas kan du uppgradera till treglasfönster eller isolerfönster vilket som passar dig och huset bäst.

← Äldre inlägg