Blogg

Vi bloggar om allt som har med bygg och hemmafix att göra. Här begränsar vi oss inte till mattläggning och badrumsrenovering utan skriver om allt som den som ska renovera huset kan vara intresserad av.

Renovera ditt badrum i Stockholm

14 jan 2022

Det är bäst att anlita en entreprenadfirma när du ska renovera badrum i Stockholm, för då slipper du ringa runt till en mängd hantverkare och har en kontaktperson som ansvarar för jobbet.

Det är roligt att fräscha upp därhemma. Speciellt badrummet är en oas för personlig vård, avkoppling och skönhet. Gör det så mysigt du kan där, och anlita en bra firma som tar ansvar för att renovera badrum i Stockholm. Då blir det snyggt och jobbet blir gjort på ett effektivt sätt. När du kommer hem från jobbet och vill ta ett mysigt bad eller göra en skönhetskur för ansiktet, då är det badrummet som gäller. Smink, parfym, hårschampo, balsam och bodylotion, allt har sin givna plats därinne.

Ändamålsenlig inredning som du väljer själv

Det finns mycket du kan välja till ditt badrum. Tänker vi rent estetiskt, så finns det högskåp som både är eleganta och ändamålsenliga. Du får plats med handdukar där och mycket annat som du inte vill ha framme. Du kan ha det undanplockat och snyggt i ditt badrum. Om du kollar på det sortiment som finns på internet, så får du mycket inspiration. Du kan välja en snygg duschkabin med spröjs, och du kan också välja ett bubbelbadkar.

Tänker man ekonomiskt finns det numera snålspolande duschmunstycken och toalettstolar, så du kan spara vatten när du har renoverat färdigt. Rent praktiskt har du nytta av att välja en vägghängd toalettstol, så att du lätt kommer åt att torka hela golvet runt om. Allt är nytt och fräscht.

Epoxigolv när det krävs lite mer

12 jan 2022

När det handlar om golv är det viktigt att välja vist. Ta reda på vad som krävs av ytan för att klara tyngd och slitage. Det är skillnad på kontor- och industrigolv. De senare kan kräva epoxigolv.

Agnetas dröm skulle bli sann, det visste hon i samma sekund som hon besökte den tomma lokalen lite utanför stan. Det krävdes en hel del jobb för att allt skulle bli perfekt, men hon såg fram emot varje minut. Ända till den dagen hon kunde öppna stans bästa matvarubutik. Ekologiskt och närproducerat var ledorden.

Men innan kunderna kunde komma var första steget ett nytt golv. En expert kom och föreslog ett cement- och epoxigolv. Entreprenören förklarade att det var viktigt med både tåligt och starkt golv för att klara alla tunga hyllor och kundvagnarna som skulle rulla där dag ut och dag in.

Epoxigolv bra val

Entreprenörens kunnighet gjorde valet lätt. Förutom att epoxigolv var slitstarka och skulle tåla alla tunga hyllor fanns många fördelar. Golvet hade en egenskap som var extra bra. Det skulle bli dammfritt. Den släta ytan utan skarvar skulle bli lättstädad och krävde inte mycket underhåll.

Nästa gång skulle hon välja golvets färg som skulle målas på golvytan. Hon behövde fundera på vilken som skulle passa bäst in i helheten och som inte så tydligt visade smuts och vatten som besökarna skulle ta med sig in.

Som pricken över i, skulle markeringar visa vägen. En riktning genom hela butiken. På så vis kunde hon förhindra att människor trängdes vid varorna.

Vackra husmodeller för attefallshus

7 jan 2022

Att bygga till kan vara krångligt men att bygga ett attefallshus behöver inte vara några större problem eftersom man kan kontakta företag som har nyckelfärdiga husmodeller attefallshus.

När möjligheten att bygga ett litet boningshus på tomten finns så öppnar det för väldigt många idéer. Man kan få en liten gäststuga, ett extra utrymme för tonåringarna eller den ateljé man alltid drömt om.

Vänder man sig till företag som ritar och tillverkar nyckelfärdiga attefallshus så blir det dessutom väldigt möjligt att förverkliga tankarna. Det finns flera olika husmodeller för attefallshus att välja bland och man får hjälp med allt från design till leverans.

Hos ett företag med olika husmodeller kan man välja den typ av attefallshus man är ute efter och vill man sedan ändra lite på det så går det bra. Man får råd och hjälp att hitta den bästa lösningen och det tillverkas av material i högsta kvalitet.

Att välja mellan olika husmodeller för attefallshus gör det enklare att få ett bra resultat

När man kontaktar företaget som tillverkar huset får man också möjlighet att se var på tomten det är bäst förutsättningar för att placera grunden och hur det ska byggas. Man behöver inte kontakta olika entreprenörer utan man får alla kontakter genom företaget.

När allt är klart och tidsramen är bestämd så behöver man inte göra mer. Attefallshuset tillverkas precis så som man vill ha det och det levereras ett nyckelfärdigt hus till den plats man bestämt. Det kan inte vara lättare att gå från tanke till handling.

Hur går en fasadrenovering i Stockholm till?

17 okt 2021

Behöver ni göra en fasadrenovering på Lidingö, i Solna eller någon annanstans i Stockholm? Har ni upptäckt stora sprickor i fasaden? Kontakta ett företag som jobbar med fasadrenovering.

Det kan vara ganska fascinerande att åka runt i Stockholm. Man ser stora hus, lägenheter och andra byggnader. För att inte tala om tempot i staden. Lägenheterna och husen ser alla olika ut. En del har en helt ny och fin fasad, medan andra är lite mer slitna. Plötsligt runt hörnet ser man varningsskyltar “Fasadrenovering pågår”. Förbättringar även i storstaden är alltid välkommet. Vare sig det gäller ett hus eller en lägenhet, bör man göra en fasadrenovering när det behövs. Så hur vet du om det behövs göras en fasadrenovering? Har du tegel, puts eller en trä fasad? Börjar den bli sprucken? Färgen flagnar eller kanske släpper den igenom fukt? Då kan det vara på tiden att göra en fasadrenovering. En total fasadrenovering eller bara delar av den?

När man gör en fasadrenovering i Stockholm kan den vara olika stor. Alla fasadrenoveringar innebär inte att man gör en helrenovering, utan ibland kan det räcka med att man bara byter några brädor. Men många gånger väljer man att göra en totalrenovering. När man gör det kan man även passa på att tilläggsisolera om det inte är gjort. Det man ska tänka på är att söka efter bygglov om det behövs. En del av sakerna som kan komma att göras inom fasadrenovering kräver nämligen det. Det kan ta tid att få bygglov och därför bör man ansöka om det i god tid.

I Stockholm får du bra hjälp med fasadrenoveringen

Stora projekt kräver att man har riktigt bra hjälp vid sin sida. Den hjälpen får man garanterat när man befinner sig i Stockholm. Där finns riktiga experter på fasadrenovering. Ta kontakt med några olika och samla in offerter. Var noggrann med att få allt nedskrivet i offerten och kolla även så att ROT-avdraget är inräknat. Är det inte det så be dem lägga in det. ROT-avdraget hjälper dig att hålla nere på kostnaden. Istället för att du betalar hela kostnaden, hjälper skatteverket till och betalar 30% av arbetskostnaden. Detta upp till 50 000 kronor under ett år, vilket är väldigt generöst. Är ni dessutom mer än en ägare, då kan de andra också ha rätt till ROT-avdraget. Då kanske ni har råd med mer än ni först trodde.

Golvavjämning för alla golv i Stockholm

28 sep 2021

Golvavjämning är ibland nödvändigt och ofta det bästa alternativet till slipning vid både renoveringar och nybygge. Rätt fall och vinkel är viktigt för bästa slutresultat oavsett golv.

Innan du kan lägga ett golv, oavsett typ, så är det viktigt att underlaget blir rätt. Att försöka lägga ett fint trägolv med bra slutresultat är inget att ge sig på innan allt är helt plant. För badrum och andra våtutrymmen så behövs det rätt lutning för att avrinning ska fungera. En felaktig lutning kan bli en dyr historia med mycket omarbete till följd. Att hitta rätt kompetens i Stockholm är enkelt och lätt.

Vid nybyggnationer kan det vara skarvar mellan cementblock som behöver fyllas ut. Vid renoveringar så kan golvavjämning vara ett kostnadseffektivt alternativ till att exempelvis slipa limrester från gammal heltäckningsmatta. Det blir mindre jobb med golvavjämning samtidigt som man vet att resultatet blir precis som man vill ha det.

Golvavjämning - olika material och metoder

Golvavjämning är ett samlingsbegrepp som innefattar olika tekniker och material. Med rätt metod kan man göra mycket. Valet avgörs av vilka belastningskrav som finns men även om man vill lägga golv som dämpar ljud i lokalen. Anpassningar görs även utifrån övriga byggnadsmaterial och byggnadstekniker.

Materialet som används är till största delen sand med olika sorters blandningar anpassat efter krav och lämplighet. Detta kombineras med olika bindemedel och tillsatsmedel. Cement av någon form används som bindemedel och till detta tillsätts plastfiber eller andra polymerer. Detta för att dels undvika sprickbildning och samtidigt för att ge rätt svikt i golvet. Läs mer om golvavjämning på denna webbsida: golvavjämningstockholm.se/

Målare för ditt uppdrag i Norrköping

29 jul 2021

Är det dags att måla om i bostaden? Har du svårt för att bestämma dig gällande färgval och vad som ska målas? Om du kontaktar en duktig målare i Norrköping så kan du få hjälp med råd och målning.

Det du inte är proffs på kan ibland vara svårt. Så kan det vara när du känner att du vill måla om i ditt hem men du vet inte vilka färger du vill ha eller hur det ska utföras. Du vet kanske inte ens vad du vill måla om.

Väljer du en duktig målare i Norrköping så kan du få hjälp med allt detta. Och du kan även få någon som utför ditt uppdrag på ett perfekt sätt. Så du behöver inte oroa dig, du måste inte ha allt bestämt och klart när du kontaktar en bra målare.

Stöttning och råd från en målare

Vad kan du förvänta dig när du tar kontakt med en duktig målare? Först kommer du få frågor gällande läget idag och sedan kommer du få frågor gällande hur du vill ha det. Därefter kommer du få förslag på hur arbetet kan utföras och troligen även andra förslag på resultat som du kan fundera på.

Det är även bra om du vet vilken färg som använts förut, om du ska måla om något. Men vet du inte det så kan målaren enkelt ta reda på det själv. Behöver något bytas ut eller renoveras före målningen? Då gör du det absolut först.

Slipa om trägolven och de kommer att se ut som nya

16 maj 2021

Har man trägolv i sin bostad ska man vara glad då det innebär att man kan renovera dem när de blir trötta och slitna. Att slipa ett trägolv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt.

Trä är ett fantastiskt material och har man trägolv i sin bostad ska man vara rädd om dem och vårda dem efter alla konstens regler. Men förr eller senare blir alla trägolv slitna och kan behöva fräschas upp med en golvslipning. Hur ofta man behöver slipa ett trägolv beror på vilket träslag det är gjort av och vilken ytbehandling det har. Men också hur rummet används, och hur pass mycket golvet utsätts för slitage spelar också in. Tyvärr kan man inte slipa ett trägolv hur många gånger som helst och därför ska man bara slipa bort det allra yttersta lagret då man renoverar det. För att lyckas med golvslipningen behövs det skonsamma och moderna maskiner, men också kunniga och erfarna specialister på golvslipning i Göteborg.

Ytbehandlingen både skyddar golvet och påverkar dess utseende

Det fina med trägolv är att de även går att förändra genom att välja en annan typ av ytbehandling än tidigare. Olja framhäver träets ådringar vackert medan lack gör att golvet blir mer tåligt. Men man kan även måla trägolv helt i en färg eller lasera dem. Valmöjligheterna är många och det kan ibland vara svårt att veta vad som passar och är bäst. Men en golvslipningsfirma kan ge bra råd och tips om passande ytbehandlingar.

Slipa golvet själv eller anlita hantverkare?

15 apr 2021

Det går att väcka liv i ett gammalt trägolv genom att slipa om det, och det går faktiskt inte att se skillnad på ett nyslipat trägolv och ett nytt. Här följer några tips på hur man kan gå tillväga.

Det är golvets tjocklek och hur många gånger det tidigare har renoverats som avgör om det går att slipa det. Det finns särskilda golvslipningsmaskiner att hyra om man själv vill slipa golvet, men många väljer ändå att anlita hantverkare. Genom att man kan använda sig av rot-avdraget blir det heller inte särskilt dyrt att ta hjälp, och arbetet går också mycket snabbare. För en skicklig och erfaren golvslipningsfirma tar det en dag att slipa och ytbehandla golvet i ett normalstort rum.

Ett trägolv behöver skyddas med en ytbehandling

Ett trägolv som slipats måste också efterbehandlas för att skydda träet mot slitage, smuts och väta. Vilken ytbehandling man väljer brukar bero på hur rummet används, men även vilket slags trä det är av. Mjuka träslag som gran och furu, som lättare får märken, skyddas bäst med en golvlack. Lack passar också bra i rum där det vistas mycket människor eller där golvet kan tänkas utsättas för väta eller spill, som i exempelvis ett kök eller i en hall. Men även vax passar bra som ytbehandling i dessa rum. Även om olja inte skyddar golvet så bra mot spill och det lätt blir bestående fläckar om man inte är snabb att torka upp, är det en väldigt populär efterbehandling. Detta för att träets ådringar framhävs vackert. Mer om golvlslipning hittar du på denna hemsida: golvslipningsödermalm.se/

Säker och ekonomisk arbetsmiljö med rätt golv i Göteborg

31 mar 2021

Med ett golv som är fel kan du lägga din energi på fel områden under din arbetstid. Nu finns det sätt att få tåliga och hållbara golv som samtidigt är snygga och ger dig en säkrare arbetsplats.

Trots att betonggolv är mycket tåligt och hållbart är det inte alltid det bästa alternativet på ett företag eller en industri i Göteborg. Det är ett golv som obehandlat suger åt sig alla vätskor och skapar fläckar som är svåra att ta bort. Och om du målar det så har det en tendens att med tiden slitas så att betongen kikar fram igen. Men nu finns det andra alternativ som gör att du kan få alla fördelarna av betongen men också slippa alla nackdelar.

Ett golv på golvet

För att kunna få en yta som är mycket tålig kan du välja att lägga en yta av epoxi ovanpå ditt betonggolv. Det är ett sätt att få en mycket tålig yta som du dessutom kan anpassa efter de förutsättningar som du har på arbetsplatsen. Genom att skräddarsy ditt epoxigolv i Göteborg kan du få en yta som tål de vätskor som du arbetar med, och som du riskerar att någon gång spilla på golvet. Du kan även få ett golv som säkerhetsmässigt och utseendemässigt svarar på det som du önskar dig. Det kan gälla en helt glansig yta eller en yta som är mer halkvänlig. Varför inte slå på stort och välja ett färgstarkt golv?

Vem lägger ditt nya golv?

29 jan 2021

Att välja nytt golv är roligt. Planera för framtiden och fundera över material och vad som kan passa bäst. Bara du vet hur din familj fungerar och vad du vill uppnå. Men vem ska lägga golvet?

För de allra flesta av oss kommer golvbyten bli aktuellt ett antal gånger under livet. Många golv är hållbara och tåliga men förr eller senare brukar de flesta golv bli alltför fula och slitna för att göra ägaren glad. Eller så tröttnar man helt enkelt på ett golv som är gammalmodigt på helt fel sätt. Alla mönster, färger och material passar inte alla.

Där vissa ser problem ser andra möjligheter, och vice versa. De flesta av oss är tveksamma till exempel när det gäller kombinationen kök och trägolv med tanke på fukt men för andra fungerar det utmärkt. Vissa önskar klinker medan andra gärna väljer vinylgolv.

Underlag och material

Ett golv av klinker kan inte läggas på samma sätt som ett trägolv, det säger sig självt. Det material du väljer för ditt nya golv avgör också underlaget och metoden. Planerar du exempelvis att också installera golvvärme i samband med golvläggningen ökar komplexiteten lite till. Det är alltså bäst att lyfta luren och ringa golvläggaren.

Proffsen vet, och det de vet kan de omsätta i handling oerhört snabbt. Det som tar två veckor för dig tar dem två dagar. Och de gör det snyggt och korrekt och resultatet blir hållbart. Du får ett golv som håller och som smeker dina fötter dagligen i åratal. Hitta mer info om golvläggning här: golvläggarehuddinge.se

Konsten att skapa ett föränderligt hem

20 jan 2021

Med jämna mellanrum kan det vara roligt och uppfriskande att förnya sitt hem. Det finns sätt att göra det på som inte behöver innebära stora kostnader och helt nya ytskikt som ska monteras.

Om man tycker om att med jämna mellanrum förändra sitt hem så finns det knep som man kan tänka på redan när man bygger, eller renoverar, hemmet. Väljer man ytskikt som går att måla och måla om flera gånger, så har man skapat sig ett hem som lätt går att förändra utan större kostnader eller tid.

Med väggar som har väv, eller har målade skivor, går det att måla om i stort sett hur många gånger som helst. Detsamma gäller om man har målade luckor i köket och ett målningsbart tak.

Slipa och göra om

Har man också varit klok att välja ett golv som är slipningsbart så har man alla ytskikt i bostaden att lägga in i projektet för ett nytt hem. Beroende på vilket material man har som golv finns det olika typer av ytbehandlingar att välja bland. Men för dem alla gäller att det går att förändra färg, nyanser och mönster.

Även om man har ett plankgolv eller parkettgolv så kan det bli mycket snyggt om man målar hela golvet i en nyans och sedan gör ett mönster i form av en kompassros eller en bård längs med väggarna. Det man ska tänka på vid slipning och behandling av golv är att få ytan jämn för bästa resultat. Hitta mer info om golvslipning på denna hemsida: golvslipningkungsholmen.se

Ett golv som ser nytt ut

7 jan 2021

Golvslipning är ett sätt att få ett gammalt och slitet golv att se nytt ut igen. Men vad ska man tänka på när man ska slipa ett golv? Och vilka olika moment ingår vid slipning av ett gammalt golv?

Golv som går att slipa är en skatt för den boende. Istället för att riva upp och lägga ett nytt kan man slipa och välja en ny ytbehandling igen. Men hur ska man göra för att få en fin och fungerande golvslipning?

Först och främst ska rummet tömmas på alla möbler som står på golvet. Det kan också vara vettigt att ta ner allt från väggarna, för att inte råka slå ner något under arbetet. När det är klart är det bara att sätta igång.

Från rengöring till ytbehandling

Det första man gör är att rengöra golvet. Kanske låter det konstigt men det är viktigt att det inte finns något som kan repa golvet eller förstöra slipskivan. När det är gjort så kan man välja mellan att ta bort listerna eller låta dem vara kvar. Bäst är att ta bort dem och slippa risken att de blir slipade också. Eller repade.

Slipning sker sedan med först grövre och sedan finare slipskiva, eller slippapper. När allt är klart rengörs golvet och sedan är det dags för en ytbehandling. Var dock noga med att inte spilla något eller göra fläckar när golvet är färdigslipat. Ett golv utan ytbehandling är mycket känsligt och suger åt sig allt möjligt. Här kan du hitta mer info: golvslipningdanderyd.se

Golvet gör mycket för ett rum

9 dec 2020

Bor du i ett äldre hus med ett gammal trägolv? Börjar trägolvet blir slitet och repigt? Varför inte göra en förändring och lägga in ett nytt golv? Eller ännu bättre - slipa det golv du har!

Golvet gör mycket för ett rum, vad man önskar i sitt rum är olika från person till person. Bor man i ett äldre hus där man vill behålla charmen vill man kanske ha ett trägolv med en äldre känsla. Bor man i ett modernt hus och vill att även golven ska vara det vill man kanske ha något annat.

När det kommer till golv finns det oändligt med olika nyanser att välja mellan, allt från väldigt mörkt till vitt som snö. En golvläggare gör det möjligt för dig att göra denna förändring. Man kan ge sig på det själv, men för att få ett professionellt utfört jobb bör man lämna över det till golvläggare.

Många olika material

Det vanligaste golvet i Sverige är just trägolv, detta är på grund av att Sverige är väldigt rikt på skog. Trägolv är även populärt då det både är smidigt och fint att ha. De vanligaste trägolven är parkett, lamellparkett, massiva trägolv mm.

Fördelen med att välja trägolv är att det är slittåligt. Du kan dessutom bara slipa ner golvet om det blir slitet senare igen. Då slipper du byta helt och kan ändå få ett golv som ser nytt ut. Ett massivt trägolv är tjocka plankor och kan hålla i över hundra år. Detta förutsatt att man vårdar det. Läs mer om golvläggare på denna hemsida: https://www.golvläggarevästerås.nu 

Ett hem att trivas i

19 nov 2020

Ett hus som du bor i ska vara en plats där du känner dig hemma och där du trivs med hur det ser ut. Om du inte är nöjd med ditt hem, varför inte göra något åt det? Ta steget att renovera av ditt hus.

Att känna sig tillfreds med sitt hem är viktigt för välmåendet. Men för att trivas i hemmet kan det ibland krävas en förändring. En förändring till det bättre som innebär en renovering. Nu kanske du tänker att en renovering är mycket kostsamt. Det kan den också vara, men det beror helt på vilken typ av renovering du ska utföra.

Småfix som lyfter hemmet

Det kan räcka gott och väl med småfix för att du ska bli nöjd. Det kan handla om att måla om några väggar eller att slipa golven. En golvslipning är ett bra sätt att förändra ditt hem. Ibland glöms golven bort, vilket är synd. Ett gammalt trägolv som ser ut att inte vara något för världen kan nämligen bli som ett helt nytt golv. Men ska du utföra en golvslipning så är det bäst att låta en erfaren hantverkare göra jobbet. Andra saker du kan göra i hemmet för att få en förändring kan vara att fräscha upp i köket. Det kan gott och väl räcka med att måla om dina köksluckor för att få en helt ny look på ditt kök. Eller varför inte måla om ditt sovrum i en härlig dov färg som kommer få dig att somna skönt?

Golvslipning gör dina slitna golv nya och fräscha

11 nov 2020

Har du brädgolv och parkettgolv som sett sina bästa dagar? Vill du få ett lyft i hemmet och göra en hållbar förändring? Då ska du slipa dina slitna trägolv. De behöver inte bytas, bara slipas.

Bor du med gamla trägolv? Bara att säga grattis! Det fina med trägolv är att de har många liv. De kan se slitna och tråkiga ut, till och med ha små skador. Men med en golvslipning tar man bort det översta skiktet och kommer ner en bit till friskt virke och golven blir som nya. Sedan kan man välja olika golvbehandlingar för att de ska hålla sig fina. Har man inte slipat golv tidigare bör man vända sig till fackmän. Erfarna golvslipare gör jobbet och du kan räkna med ett lyckat resultat.

Nyslipade golv - ett lyft för hela rummet

Du kanske har målat eller tapetserat väggarna, målat dörrfoder och andra snickerier, men golvet är slitet och fult. Det gör att hela intrycket dras ner och kontrasten blir stor mot det nya. Anlita golvslipare som slipar dina golv till nyskick. ROT-avdrag får du på arbetskostnaden. Det är både smart för miljön och för plånboken att ta hand om de golv man redan har. Du kan också få råd om vilken golvbehandling som är bäst för just ditt golv. Det finns många olika slags efterbehandlingar, och vilken man väljer beror lite på hur utsatt golvet är. Man kan också välja behandlingar som gör golvet antingen mörkare eller ljusare. Valet är ditt. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvslipningsollentuna.se/ 

← Äldre inlägg