Är du i behov av en dränering i Stockholm?

Dränering är det projekt som få drömmer om. Av förklarliga skäl. Står man inför en dränering av sitt hus så har man dels ett ganska tungt arbete framför sig och dels så har man också ett ganska långdraget sådan. Adderar man till detta att man heller inte får något synlig resultat så får man ytterligare en känsla av ett hopplöst, pengaslukande projekt som man helst skulle klara sig utan.

Vi sa att en dränering inte syns. Det stämmer egentligen inte. Genomför du en dränering vid ditt hus i Stockholm så kommer det att synas - men detta enbart genom att din trädgård och området kring huset kommer att se ut som ett större dike som en följd av de tyngre maskiner som använts vid grävningen. Minus, minus och åter minus.

Finns det egentligen någonting positivt med att genomföra en dränering av ett hus i exempelvis Stockholm? Oh ja, en dränering sker inte av någon slump. Man gör detta för att rädda huset och för att leda bort vatten som annars skulle penetrera huskroppen och leda till svåra fukt- och mögelskador i exempelvis källaren.

Det är även i källaren du kan börja se spåren av att det är dags att genomföra en dränering. Ser du att det börjar lossa färgsjok från väggarna eller att det börjar synas fukt i taket och kring listerna så är det läge att agera. Detsamma om det börjar lukta unket. Dessa är tydliga tecken och indikationer på att det börjar bli läge att kontakta ett företag i Stockholm för en dränering.

Varför ta professionell hjälp?

Det går att dränera på egen hand, men det kräver kunskap, det kräver tid och det kräver speciella maskiner i många fall. Därför rekommenderas professionell hjälp. Normalt så kanske ett hus behöver en ny dränering ungefär vart 25:e år så det handlar heller inte om något projekt som återkommer år- efter år.

Baserat på detta så anser vi att professionell dränering är att föredra då den sparar dig pengar i slutändan. Tjänsten är dessutom inkluderad i Rot-avdraget och det gör att du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden och detta med ett årligt tak på 50.000 kronor. Däremot bör du vara vaksam kring vilket företag du anlitar; något som kan vara extra tydligt i Stockholm där det finns ett större urval.

Så hittar du rätt företag för din dränering i Stockholm

Företag inom dränering finns det gott om i Stockholm. Tyvärr så finns det även en variation både vad gäller kvalitet och pris mellan alla dessa. Det bör du vara medveten om. Rådet är att du inte anlitar första bästa företag. Ta dig tid att undersöka och ta in så många offerter som möjligt. Hittar du några som passar din prisbild så se till att få nummer till tidigare kunder och kolla även upp om det finns några oklarheter kring företaget - har man betalningsanmärkningar, skulder; finns det F-skatt?

För att hitta rätt företag så krävs det lite detektivarbete och en sak står klar: då det handlar om en dränering så har du inte råd att chansa. En sådan vill du maximalt göra var 25:e år, inte efter tio år som en följd av slarv och fusk. Ett annat tips är att du genomför projektet under hösten. Då marken är lite kallare så tar den inte lika stor skada; det skonar helt enkelt din tomt och din trädgård.

Här kan du läsa mer om dränering.

24 Mar 2020