Asfaltering är ett vårtecken i Stockholm

De första tecknen på att vintern börjar gå mot sitt slut är när de börjar sopa bort grus från gångbanorna och det blir dags för årets asfaltering i Stockholm.

Man kan inte asfaltera när det är minusgrader och när det är väldigt kallt brukar det inte vara någon större idé att påbörja gatu- och vägarbete som inte är akuta. En av anledningarna till att man inte kan asfaltera utomhus när det är kallt är att det inte går att göra ett riktigt förarbete när marken är frusen.

Förutsättningen för ett lyckat arbete är att underlaget är omsorgsfullt förberett och om man inte kan göra det är det ingen idé att asfaltera. De flesta asfaltläggare arbetar därför inte under vintermånaderna men fram i april går det bra att lägga asfalt igen och då sprider sig doften av nylagd asfalt över gatorna.

Det finns olika sätt att göra asfaltering i Stockholm

Den asfaltering som görs ute på gator och vägar kräver ofta stora maskiner och mycket asfalt men det går också att lägga på mindre ytor. Arbetet kan också göras för hand om det är små eller trånga ytor som ska beläggas. Det går också att lägga asfalt inomhus.

Har du en yta som du skulle vilja få asfalterad är det enkelt att kontakta ett företag som gör asfaltering i Stockholm. De kommer på besök och lämnar en offert och när du har fått den nylagda asfalten på plats behöver du inte tänka på att underhålla eller sköta den på många år.

23 May 2022