Dags att byta ut mattan i badrummet?

Visst finns det en fördel med att ha plastmatta i badrummet. Det är ett säkert alternativ som håller hur länge som helst; dessutom är den enkel att rengöra och den är billig att köpa in. Men, den där riktiga lyxen och wow-känslan får man sällan av en plastmatta - hur mycket som än må ha skett inom utvecklingen gällande design, färger och mönster.

I och med att badrummet ofta är föremål för en renovering - alla vill väl ha ett inbjudande, harmoniskt och lyxigt badrum? - så kanske det kan vara dags att byta ut plastmattan mot ett annat golv i form av exempelvis klinkers?

Klinkers har den förmågan att skapa ett mer luxuöst intryck och då materialet dessutom är ytterst tacksamt att städa så finns ytterligare en fördel. Är då inte ett golv av klinkers väldigt halt - för en familj med småbarn så finns en uppenbar fara? Sant är att klinkers blir halt. Lika sant är dock att man kan påverka detta genom att välja mindre plattor och komplettera med golvvärme under (som snabbt kan torka upp fukt och vatten). Naturligtvis bör man ha koll, men även plastmatta kan vara väldigt hal. Allt handlar om uppsikt.

Passa på att ta hjälp av en firma inom VVS 

En badrumsrenovering är ett omfattande projekt som det är. Vår tanke är dock att man ytterligare komplicerar det. Vi ställer en fråga som får visa hur vi tänker? Hur mår egentligen stammarna i ditt hus i Malmö? De rör och ledningar som löper längs insidan på ditt hus används dagligen och det ger ett naturligt slitage som förr eller senare kräver åtgärder. Vi säger att förr är bättre i det här fallet och att du i samband med en badrumsrenovering dels kan anlita en firma inom VVS för att kontrollera skicket - något som sker genom en rörinspektion - och dels, om så krävs, genomföra ett stambyte. Ett stambyte som kräver att väggen i badrummet öppnas upp och däri ligger vår tanke om att kombinera dessa projekt.

Du får aldrig ett bättre läge att anlita en firma inom VVS i Malmö som byter ut dina stammar mot nya. Här kan man även passa på att flytta golvbrunnar, dra nya ledningar och genom detta skifta utseende på hela badrummet - detta om du kanske tänkt dig en mer omfattande renovering där du ökar på ytan. Du kommer ändå att anlita samma firma inom VVS för att installera tvättmaskiner, golvvärme och för att dra avlopp och vatten - varför inte se över stammarna på en gång.

Det kanske kostar mer för stunden, men på längre sikt är det en ren besparing. Tänk bara på vad som händer om stammarna skulle gå sönder. Skulle du förlåta dig själv om en vattenskada inträffade enbart för att du agerat med flathet och snålat in på en rörinspektion? Som sagt; bättre läge får du inte.

Mer info: http://www.vvsmalmö.biz.

7 Dec 2018