Dessa inredningstrender ska du skippa

Ska du renovera badrum? Det kommer och går en hel del inredningstrender när det kommer till vad som är populärt och som är trendigt. Det är lätt hänt att man hänger mer å trenderna, trots att det inte är så smakfullt. Vad är smakfullt? Vad är god smak? Det där är ju lika indivduellt som det finns antal människor (närmare 9 miljarder med andra ord). Ändå är det några trender, som vi tycker att du INTE ska hänga på.

Det stramt "Skandinaviska" stilen

Det som av tradition har kallats för den "Skandinaviska" stilen, med vitt, svart och grått, grått, grått är inte snyggt på något sätt. Hur tråkigt är inte det? Hur glad blir man av en bostad som ser ut som ett negativ? Där allt är bara svart, vitt och lite grått? Då är det bättre att inreda sin bostad som ger mer energi när man kommer hem och behöver återhämta sig.

Mässing och metaller – som man tröttnar på

Även om det är populärt med mässing och metaller, är det inte snyggt efter några års användning. Välj i stället material som itne blir fula med årens lopp. Det borstade stålet och i krom blir inte fulare ju längre tid som man använder det. Tänk långsiktigt när du renoverar.

Ullmattor och heltäckningsmattor

Ullmattor kanske ser snyggt ut på bild, men en ullmatta som man har använt ett tag blir bara full med damm, är omöjligt att rengöra och dammsuga. Ska den piskas är de oftast väldigt tunga. Även en heltäckningsmatta kan se mysig ut på bild, men hur mysigt är den senare när den ger dig snuva och rinnande ögon?

Nakna lampor

Ett tag (och fortfarande) har det varit mycket populärt att att skippa lampskärmar och bara hänga nakna lampor ner från taket, men hur kul är det egentligen? Det är inte det. Häng inte bara lamporna som de är – det är helt enkelt inte snyggt.

Makramé

Det har varit mycket populärt med makramé som ska hänga på våra väggar, men vet du varför de försvann som trend på 1970-talet? För att de inte snygga efter några års hängande på våra väggar. Med åren är inte makramén särskilt snygg.

Använd i stället klassiska material till renoveringen

Om du ska renovera badrum är det bättre att använda snygga, klassiska material till badrumsrenoveringen. Välj det som du själv tycker är snyggt. Det är ju ändå du som ska ha badrumsinredningen i många, många år till. Och om du funderar på att sälja bostaden snart, välj då färger som är relativt dova, och som inte är alltför uppseendeväckande. Då måste inredningen attrahera så många olika spekulanter som möjligt.

Anlita pålitliga hantverkare för renoveringen

Bor du i Stockholmstrakten? I Stockholm finns närmare 5.000 olika hantverkare som du kan anlita. Det är väldigt många. Googlar du badrumsrenovering Stockholm, får du fram sådana som är mer specialiserade på badrumsrenoveringar just i Stockholm. Är det någon annanstans som du behöver badrumsrenovering, skriver du in den orten i stället i Googles sökfält. Lycka till!

14 Sep 2018