Dolda fel i ett nytt hus

Ingen vill hitta dolda fel när man precis har köpt ett nytt hus. Samtidigt kan det naturligtvis ske, och då gäller det att veta hur du ska gå till väga.

Att köpa hus är spännande, nervöst och roligt och utmanande på samma gång. Vad du måste vara beredd på, i synnerhet om du kanske flyttar från en hyreslägenhet till ett hus, är att det är väldigt mycket jobb med att äga sin egen bostad. Särskilt ett hus.

Det finns vissa saker du måste försäkra dig om innan du genomför din affär. Framför allt måste du veta vad det är du köper. Av den anledningen väljer nästan alla att genomföra en så kallad överlåtelsebesiktning för att få en genomgång av husets skick och hur det egentligen mår.

Juridiska tvister om dolda fel i hus

Men vad händer om allt inte upptäckts i besiktningen? Vad händer om du upptäcker en felaktig dränering eller någonting annat som var orimligt att du skulle ha märkt av själv när du gjorde din egen undersökning? Då kan det mycket väl räknas som ett dolt fel. Vid sådana tillfällen kan du hävda din rätt för kompensation från den förra ägaren.

Att hitta dolda fel i sitt nya hus är förstås ingenting man vill. Men det är bra att veta att det finns någon form av skydd om man ändå gör det. Samtidigt får man vara beredd på att den förra ägaren antagligen kommer att neka ansvar. Då måste du eventuellt göra dig redo för en juridisk strid.

Läs mer här: https://www.doldafelhus.se/.

19 May 2023