Du vet väl att du kan slipa plastmattan?

Ett gammalt trägolv kan man slipa om nästan hur många gånger som helst. Huvudsaken är att man har mer än 2,5 millimeter av golvdjupet så att man inte slipar ner golvet till obefintligheter. Ett trägolv av ek, ask eller bok kan man slipa många gånger då träslaget är både hårt och tåligt. Även mjukare träslag går alldeles utmärkt att slipa om, som furu, björk och teak, även mahogny kan slipas om. Förutom trägolv går det utmärkt att slipa nästan vilka golv som helst, plastmattor av de nyare sorterna går utmärkt att slipa om, liksom alla linoleumgolv, stengolv och till och med betonggolv går att slipa om. Det enda som du behöver är en golvslipningsmaskin och det kunnande som det kräver att slipa om golv.

Detta krävs av en plastmatta

Ska du slipa om en plastmatta är det viktigt att det är en plastmatta av en högre kvalitet med genomgående plast med ett djup på minst 2,5 centimeter för att man ska få ett snyggt resultat på golvslipningen. Dessutom krävs det rätt sorts slip på golvslipningsmaskinen när man slipar om plastmattan. När man slipar en plastmatta bör man alltid efteråt också behandla det med någon form av polish, lack, eller hårdvax för att skydda den nya yta som man har tagit fram på plastmattan. Starka kemikaler bör man aldrid använda på en plastmatta då man riskerar att skada plasten som en gång har lagts ovanpå plasten i en plastmatta. En plastmatta skadas av medel som innehåller otluen, aceton, trikloretylen och skurpulver.

Slipa om plastmatta ovanligt

Det är inte alla som bryr sig om att slipa om en plastmatta. Det är få som lägger ner så mycket arbete på en plastmatta som har varit billig att lägga in. De flesta räknar med att det kostar lika mycket att lägga in en ny plastmatta som det kostar att slipa om. Av den anledningen brukar villaägare eller bostadsägare sällan vilja satsa på att slipa om sin plastmatta. De slags golv som man brukar vilja satsa på att slipa om och som är dyrbarare är trägolv, stengolv och parketter. De är alla golv som håller i 20-tals år efter golvslipningen och där ett nytt golv kostar så pass mycket att det är värt en rejäl golvslipning.

Behöver du en golvslipare? Om du behöver få tag i en golvslipare som kommer och slipar om ditt golv? Googla "golvslipare" och skriv in den ort där du bor, i Googles hemsida. Eller klicka på denna länk: golvläggaresödradalarna.se/golvslipning.

23 Oct 2019