En tillbyggnad i Stockholm: Från tankar till verklighet

Drömmen om att utnyttja en tillbyggnad i Stockholm kan ta många spännande former. Kanske en vacker altan där du kan njuta av sommarnätterna, ett gästrum för att välkomna vänner och familj, eller till och med en mysig bastu för att koppla av året runt. I denna artikel följer vi Berit och hennes make Anders i deras resa mot att förvandla en tillbyggnad till en helt ny bastu.

Anders hade i flera år tjatat om att de skulle bygga en egen bastu. Berit hade dock aldrig förstått tjusningen med detta. Hon hade sett alltför många bastur som förvandlats till tråkiga förråd där allt möjligt bråte samlades. Anders envisades dock, och han höll på att driva henne till vansinne med sina idéer. Men för cirka en månad sedan fick Berit en oväntad ögonöppnare. Hon besökte en väninna som hade en egen bastu, och upplevelsen var helt ljuvlig. Plötsligt började tanken på att bygga en bastu i sin egen tillbyggnad i Stockholm verka mer lockande. Kanske hade hon haft fel hela tiden?

Planeringen på gården

Att genomföra ett sådant projekt utan att Anders skulle få reda på det var dock lättare sagt än gjort. Anders var inte en man som var borta på affärsresor eller spenderade helgerna med sina vänner på sportevenemang. Han hade alltid ett öga på hemmet och vad som pågick där. Berit var medveten om Anders kontrollbehov, men hon var fast besluten att överraska honom med den nya bastun. För att undvika att han skulle upptäcka deras planer, beslutade hon sig för att involvera honom i projektet på ett annat sätt. En dag lyckades hon lura iväg Anders till deras son, där han skulle hjälpa till med några enkla hyllmonteringar.

Under tiden hade Berit tagit kontakt med ett pålitligt byggföretag och bjudit in en erfaren hantverkare för att inspektera ytan som de tänkte använda för bastun. Hon visste att det var ett steg i rätt riktning för att få Anders att bli mer delaktig och mindre misstänksam.

Anders blir en del av bastuprojektet

Eftersom Berit redan hade planerat hela bastuprojektet, lät hon Anders vara med och fatta beslut om de återstående delarna av bygget. Genom att inkludera honom i processen hoppades hon att han skulle känna sig delaktig och investerad i projektet, vilket skulle öka chanserna för att bastun skulle användas flitigt och inte hamna som ett förråd.

Slutligen, med Anders engagemang och intresse i projektet, tog deras tillbyggnad i Stockholm en spännande vändning. Vad som tidigare varit en enkel idé om en ny tillbyggnad blev nu verklighetens eget bastuparadis. Berit och Anders hade tillsammans förvandlat sin vision till en mysig och avkopplande plats som de nu kunde njuta av året om. I slutändan blev kostnaden för att bygga ut huset helt klart värt det.

16 Feb 2024