Epoxigolv när det krävs lite mer

När det handlar om golv är det viktigt att välja vist. Ta reda på vad som krävs av ytan för att klara tyngd och slitage. Det är skillnad på kontor- och industrigolv. De senare kan kräva epoxigolv.

Agnetas dröm skulle bli sann, det visste hon i samma sekund som hon besökte den tomma lokalen lite utanför stan. Det krävdes en hel del jobb för att allt skulle bli perfekt, men hon såg fram emot varje minut. Ända till den dagen hon kunde öppna stans bästa matvarubutik. Ekologiskt och närproducerat var ledorden.

Men innan kunderna kunde komma var första steget ett nytt golv. En expert kom och föreslog ett cement- och epoxigolv. Entreprenören förklarade att det var viktigt med både tåligt och starkt golv för att klara alla tunga hyllor och kundvagnarna som skulle rulla där dag ut och dag in.

Epoxigolv bra val

Entreprenörens kunnighet gjorde valet lätt. Förutom att epoxigolv var slitstarka och skulle tåla alla tunga hyllor fanns många fördelar. Golvet hade en egenskap som var extra bra. Det skulle bli dammfritt. Den släta ytan utan skarvar skulle bli lättstädad och krävde inte mycket underhåll.

Nästa gång skulle hon välja golvets färg som skulle målas på golvytan. Hon behövde fundera på vilken som skulle passa bäst in i helheten och som inte så tydligt visade smuts och vatten som besökarna skulle ta med sig in.

Som pricken över i, skulle markeringar visa vägen. En riktning genom hela butiken. På så vis kunde hon förhindra att människor trängdes vid varorna.

12 Jan 2022