Ett golv som ser nytt ut

Golvslipning är ett sätt att få ett gammalt och slitet golv att se nytt ut igen. Men vad ska man tänka på när man ska slipa ett golv? Och vilka olika moment ingår vid slipning av ett gammalt golv?

Golv som går att slipa är en skatt för den boende. Istället för att riva upp och lägga ett nytt kan man slipa och välja en ny ytbehandling igen. Men hur ska man göra för att få en fin och fungerande golvslipning?

Först och främst ska rummet tömmas på alla möbler som står på golvet. Det kan också vara vettigt att ta ner allt från väggarna, för att inte råka slå ner något under arbetet. När det är klart är det bara att sätta igång.

Från rengöring till ytbehandling

Det första man gör är att rengöra golvet. Kanske låter det konstigt men det är viktigt att det inte finns något som kan repa golvet eller förstöra slipskivan. När det är gjort så kan man välja mellan att ta bort listerna eller låta dem vara kvar. Bäst är att ta bort dem och slippa risken att de blir slipade också. Eller repade.

Slipning sker sedan med först grövre och sedan finare slipskiva, eller slippapper. När allt är klart rengörs golvet och sedan är det dags för en ytbehandling. Var dock noga med att inte spilla något eller göra fläckar när golvet är färdigslipat. Ett golv utan ytbehandling är mycket känsligt och suger åt sig allt möjligt. Här kan du hitta mer info: golvslipningdanderyd.se

7 Jan 2021