Få ut mer av villan i Stockholm med källarrenovering

Om källaren i villan i Stockholm ekar tom är det dags att göra något med den. Istället för att låta värdefull yta stå outnyttjad – satsa på en källarrenovering.

En villa i Stockholm är inte billig. Har du förmånen att ha fått tag på en vill du säkerligen inte att värdefulla ytor i den ska stå outnyttjade utan vill göra det mesta möjligt av varje millimeter. Källaren är ofta en yta som inte utnyttjas optimalt. Inte sällan tjänar den som förvaringsutrymme, eller står helt tom i väntan på inspiration.

För att ta reda på vad du skulle kunna förvandla din källare till kan du fundera på vilka intressen du har. Njuter du av att ta långa varma bad och slappna av i en bastu när du är i simhallen kan du kanske förvandla källaren till ett eget spa. Är du en filmnörd skulle du kunna låta bygga ett biorum i källaren.

Se till att ordna rätt förutsättningar innan källarrenovering

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra med din källare behöver du, innan du sätter igång med utformningen, ordna så att rätt förutsättningar finns. Till exempel kan man behöva dränera, täta skikten runt huset och sätta in ventilation. Detta för att källaren ska kännas behaglig att vistas i och inte är det kalla, fuktiga utrymme som det kan vara.

När du satsat på en källarrenovering i Stockholm får du inte bara ett extra rum, du kan även vinna på det vid en framtida försäljning då värdet på huset kommer att öka efter renoveringen.

11 Aug 2022