Golvet gör mycket för ett rum

Bor du i ett äldre hus med ett gammal trägolv? Börjar trägolvet blir slitet och repigt? Varför inte göra en förändring och lägga in ett nytt golv? Eller ännu bättre - slipa det golv du har!

Golvet gör mycket för ett rum, vad man önskar i sitt rum är olika från person till person. Bor man i ett äldre hus där man vill behålla charmen vill man kanske ha ett trägolv med en äldre känsla. Bor man i ett modernt hus och vill att även golven ska vara det vill man kanske ha något annat.

När det kommer till golv finns det oändligt med olika nyanser att välja mellan, allt från väldigt mörkt till vitt som snö. En golvläggare gör det möjligt för dig att göra denna förändring. Man kan ge sig på det själv, men för att få ett professionellt utfört jobb bör man lämna över det till golvläggare.

Många olika material

Det vanligaste golvet i Sverige är just trägolv, detta är på grund av att Sverige är väldigt rikt på skog. Trägolv är även populärt då det både är smidigt och fint att ha. De vanligaste trägolven är parkett, lamellparkett, massiva trägolv mm.

Fördelen med att välja trägolv är att det är slittåligt. Du kan dessutom bara slipa ner golvet om det blir slitet senare igen. Då slipper du byta helt och kan ändå få ett golv som ser nytt ut. Ett massivt trägolv är tjocka plankor och kan hålla i över hundra år. Detta förutsatt att man vårdar det. Läs mer om golvläggare på denna hemsida: https://www.golvläggarevästerås.nu 

9 Dec 2020