Golvet spelar stor roll i hur ditt hem i Stockholm ser ut

Golvet spelar en stor roll i hur ditt hem upplevs. Ett slitet golv kan göra att exempelvis vardagsrummet i din bostad i Stockholm upplevs som ostädat, som mindre ombonat och som lugubert - trots att du valt fina designmöbler och möblerat dessa med stor omsorg. Det trista är att ett slitet golv sällan blir mer inbjudande av städning heller; det kan nyligen ha dammsugits och torkats, men ändå kännas väldigt sunkigt. 

Att golvet i fråga slits är heller ingenting konstigt. Du går dagligen på det, dina barn leker på golvet, du ställer tunga möbler på ytan, du kanske tappar något, stolar skrapar ytan och så vidare - helt klart är golvet den yta inomhus som får stå emot mest slitage på en daglig basis. 

Överväg en golvslipning framför ett byte 

Då ditt golv är slitet, nött och fult så ställs du primärt inför två stycken alternativ. Det ena är att byta golv. Något som förvisso fungerar - men som kostar mycket pengar och som dessutom sällan blir så bra som man tänkt sig. Menas här: det tar ofta lång tid innan ett golv “satt sig” och skaffat sig en patina som därefter färgar av sig på hela bostaden. 

“Genom en golvslipning så bibehåller golvet sin naturliga skönhet. Ett äldre trägolv har satt sig och har skaffat sig en patinering som ett nyare golv inte har. En golvslipning tar fram det bästa ur ett golv igen“ 

Det andra alternativet är därför - om det är möjligt - bättre, enligt oss. Ett alternativ som stavas golvslipning och som har många fördelar. Dels så är en sådan betydligt billigare - i synnerhet om man inkluderar rot-avdraget och drar av 30% av den totala arbetskostnaden - och dels så behåller man genom en sådan den naturliga skönhet som finns. Ett golv blir vackrare med åren; det sätter sig, det får en härlig patina och det blir mer levande - genom en golvslipning så tar man bort det översta lagret  och tar därmed fram den skönhet som finns under. 

"Skönheten förstärkts ytterligare av den efterföljande ytbehandlingen. Utöver skydd så skänker exempelvis olja även värme, ger lyster och får golvet att kännas som nytt igen"

En skönhet som sedan förstärks ytterligare av ytbehandlingen som sker efteråt. Ytbehandlar du exempelvis ett trägolv i vardagsrummet i Stockholm med olja så får du fram en värme, en lyster och ett golv som känns som ett nytt - men med fördelarna det äldre golvet har. 

Undersök möjligheterna för en golvslipning 

Nu är det inte alla golv som går att slipa. Dels så fungerar de nyare, så kallade, klickgolven sällan bra. Det finns vissa modeller som fungerar, men generellt: nej. Dels så måste det också finnas slipyta på golvet i fråga. Är ditt golv slipat väldigt många gånger så kanske det inte fungerar med en golvslipning. Där blir ett byte nödvändigt. 

Det bästa sättet att ta reda på om det är möjligt att slipa golven är att kontakta en firma inom golvslipning i Stockholm och låta rena fackmän göra en bedömning. Läs mer här om golvslipning i Stockholm: golvslipningstockholm.biz.

18 Jan 2018