Golvläggare i Uppsala, för ett proffsigt resultat

Tänker du fixa golvet? Letar du efter golvläggare i Uppsala? Lägga golv är inte alltid helt enkelt och då kan det vara bra att anlita en golvläggare som sköter jobbet.

Ibland behöver man fixa golvet, det kan vara att lägga helt nytt eller fräscha upp det befintliga golvet. Det är inte helt lätt att lägga nytt golv. Förutom tid och tålamod så behövs verktyg och andra tillbehör. Ibland är det helt enkelt lättare att anlita någon som sköter jobbet. Idag finns det också förmånliga avdrag så som ROT-avdraget vilket gör det förmånligt att anlita en golvläggare. Många golvläggare har gått utbildningar så de kan arbeta med alla möjliga golv vilket gör att resultatet blir betydligt bättre än om man ger sig på det själv och är osäker.

Vilken utbildning går en golvläggare?

Golvläggare i Uppsala och runt omkring i Sverige har många gånger gått byggutbildning med inriktning mot just golvläggare. Det kan vara genom gymnasiet eller via en vuxenutbildning. Under utbildningen får den framtida golvläggaren lära sig lägga alla slags golv, men det läggs även stort fokus på förarbetet. Det går inte att slarva med förarbetet när man lägger golv då det påverkar slutresultatet. Förutom att lägga golv får eleven lära sig andra mer traditionella snickeriarbeten. Dessutom får man utbildning i regler och rekommendationer kring golv och snickeri. Därefter måste man gå som lärling i ett till två år. Så när du anlitar en golvläggare vet du att det är proffs!

Lägga golv själv, vad behövs?

Det svårt att skriva vad som behövs generellt då det beror på vilket golv man ska läggas. Det vanligaste man ger sig på som hobbyrenoverare är nog laminatgolv eller som det också kallas ”klick-golv”. Under laminatgolvet behövs en stegdämpande matta som alltså läggs under laminatskivorna. Det gör att golvet blir behagligare att gå på och tystare. Du behöver också ha följande hemma för själva läggningen:

  • Tumstock för att kunna mäta upp inför bland annat när du ska kapa golvskivorna.
  • Penna för bland annat markeringar
  • Hammare för att hjälpa till vid ”inklickningen”
  • Lövsåg eller fogsvans
  • Vinkelhake och borrmaskin
  • Handskar, det är alltid bra som skydd.
  • Slagkloss, för att inte slå direkt på golvet.
  • Distansklossar som skapar en distans till underlaget.
  • Slagjärn för att passa in.

Det är en hel del som ska finnas på plats för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Det är heller ingen idé att försöka fuska då du inte vill behöva börja om från början.

31 Jan 2020