Golvslipning Stockholm - bättre än nya golv

Gamla golv har många fördelar gentemot nya sådana. Dels så handlar det om att äldre golv ofta är lagda med tekniker och ett hantverk som inte längre används. Ett gediget, mer grundligt, jobb ligger ofta bakom. Dels så handlar det även om att golven i fråga har växt klart.

Trä är ett levande material och det innebär att ett nytt golv kommer att behöva tid innan det satt sig. Vilket kan innebära att det spricker, får bubblor eller att sjöar bildas under tiden och som en följd av skiftningar i både temperatur och luftfuktighet. Ett äldre golv har redan gjort sin resa, fått en egen patina utvecklat en unik personlighet. Idel fördelar för äldre golv således, men glömmer vi inte något här? Givetvis så ska man även tänka på att lägga in slitaget i ekvationen också. Ett äldre golv kan vara nött, skadat och slitet. Det kan sakna glans och lyster och bidra till att ett rum upplevs som smutsigt, trots att det är alldeles nystädad.

Så behöver det emellertid inte vara. Genom en golvslipning i Stockholm kan du ge ditt gamla golv ett helt nytt uttryck och genom detta höja både inredning och övrig interiör till helt nya nivåer. En golvslipning i Stockholm ger dig ett nytt golv - men till en bråkdel av kostnaden mot vad det skulle kosta i butik. Det här är dessutom en fråga som är aktuell med tanke på miljö- och klimat: genom att slipa golven så tar du ett aktivt steg bort från ett slit-och-släng-samhälle och du väljer att återbruka snarare än förbrukar.

Tips inför en golvslipning i Stockholm

Det finns således väldigt goda argument till varför du ska välja en golvslipning i Stockholm snarare än att investera i ett nytt golv. Men, det finns också saker att tänka på innan du kör igång. Här kommer några viktiga tips:

  • Anlita en firma. Att slipa golv kräver en kunskap och erfarenhet. Maskinerna är svåra att manövrera och väger dessutom närmare 80 kilo - vilket ställer frågor kring frakt och transport. Väljer du en firma för din golvslipning i Stockholm så får du en bekväm väg fram till det golv du eftersöker. Det är dock viktigt att du väljer rätt företag också. Var noga med att kolla upp garantier, F-skatt och exempelvis referenser innan du bestämmer dig. Ta in offerter från flera aktörer också så har du något att jämföra mot rent prismässigt.
  • Rot-avdraget. En golvslipning inkluderas i Rot-avdraget och det innebär att du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Se till att A) företaget har F-skatt och B) att du är berättigad att använda Rot innan. Båda dessa saker kontrolleras genom en kontakt med Skatteverket.
  • Välj ytbehandling. Många väljer nya golv som en följd av att man vill förändra. Man är trött på det golv som ligger. Men, det går även att förändra ett äldre golv i samband med en golvslipning i Stockholm. Genom en ny ytbehandling kan du addera mer värme eller mer glans - och du kan även färga golvet genom pigmentering. Rådfråga gärna utföraren om vilken ytbehandling som ligger närmast dina visioner.
18 Apr 2022