Hitta en målare med bred kunskap

Svenska målare har generellt sett ett väldigt bra rykte – även utomlands; något som bevisas av att fler och fler målare får jobb i andra länder. Men; för den sakens skull så måste man ändå som kund vara medveten om att det finns en ganska stor variation i kunskap och i kvalitet mellan olika målare och särskilt tydligt blir detta i större städer där ett större utbud av målare finns.

Ska du exempelvis måla om ditt hus på Lidingö så är rådet att du undersöker lite innan du anlitar en målare; kolla lite kring referenser, se vilken prisbild han ligger och kolla om han avlagt sitt gesällprov och således har ett yrkesbevis. Rena säkerhetsåtgärder som kommer att ge dig ett bättre jobb i slutändan. Dock; och här kommer det viktiga – vad är det du ska måla på Lidingö?

Handlar det om ett rent fasadmåleri  så räcker det med ovan nämnda undersökning – gäller det något mer avancerat så bör du vara mer noggrann. Vi kan säga att du ska måla om en vägg enligt ett specifikt mönster; ett mönster som du sett i en inredningstidning och som du nu vill ha i ditt vardagsrum på Lidingö.

Dekorationsmåleri kräver speciell kompetens

Här ska inte vikten av rätt målare underskattas. Dekorationsmåleri kräver extra skicklighet och därför så bör du aktivt söka efter en målare som behärskar denna svåra konst. Att addera till den undersökning vi föreslog ovan så bör även bilder inkluderas.

Det vill säga; den målare du ska anlita för ett dekorationsmåleri ska kunna visa upp flertalet referensbilder och du kan med fördel – och för att känna dig extra säker - även ringa de kunder där dessa är genomförda. Kort och gott: för att hitta en kompetent målare inom en specifik nisch som exempelvis dekorationsmåleri så får man anstränga sig lite extra och man får även vara beredd på att öppna plånboken lite mer. Vill man ha ett riktigt fint resultat så får man också betala extra.

Men, som sagt, vid vanliga målarjobb – en fasad, en färgsättning på en vägg eller exempelvis tapetsering – så kan man ringa några referenser och lita på att den målare man anlitar håller god kvalitet.

Läs mer här: www.målarelidingö.nu.

4 Dec 2016