Hög tid att byta fönster

Har du inte gjort det förut, är det verkligen hög tid att byta dina fönster till de nya energisparande modellerna som också är lättskötta och underhållsfria.

I tider av energikris och höjda elräkningar kan man spara mycket pengar bara genom att installera nya fönster. Numera isolerar fönstren mycket bättre än förr, och man anger detta med ett U-värde som ska vara så lågt som möjligt. När du har bytt fönstren märker du också att de släpper in mycket mindre buller utifrån.

Det finns både tvåglas och treglas när man köper nya fönster, och man behöver inte längre dela på rutorna när fönstren ska putsas, utan man rengör bara utvändigt och invändigt. Det är också mycket smidigt att fönstren inte längre har trä utvändigt som ska skrapas, målas och underhållas. De moderna fönstren har plast eller aluminium på utsidan och är underhållsfria.

Beställ dina fönster online

Att byta alla fönster innebär en kostnad, men det är väl värt pengarna när du tänker på hur mycket el du kommer att spara. Anlita ett proffs för installationen om du vill. Fönstren kan du enkelt beställa på nätet. Det är många som köper sina fönster online, både till hemmet och till sommarstugan.

Det är också praktiskt att nya fönster är så lättskötta och inte kräver någon arbetsinsats. Moderna material, som aluminium på utsidan av fönstren, medför att du kan ha träkänsla invändigt men ändå har ett motståndskraftigt fönster mot snö och regn. Nya fönster är ofta lättare att öppna, eftersom allt är nytt och fräscht.

15 Oct 2022