Hur går en fasadrenovering i Stockholm till?

Behöver ni göra en fasadrenovering på Lidingö, i Solna eller någon annanstans i Stockholm? Har ni upptäckt stora sprickor i fasaden? Kontakta ett företag som jobbar med fasadrenovering.

Det kan vara ganska fascinerande att åka runt i Stockholm. Man ser stora hus, lägenheter och andra byggnader. För att inte tala om tempot i staden. Lägenheterna och husen ser alla olika ut. En del har en helt ny och fin fasad, medan andra är lite mer slitna. Plötsligt runt hörnet ser man varningsskyltar “Fasadrenovering pågår”. Förbättringar även i storstaden är alltid välkommet. Vare sig det gäller ett hus eller en lägenhet, bör man göra en fasadrenovering när det behövs. Så hur vet du om det behövs göras en fasadrenovering? Har du tegel, puts eller en trä fasad? Börjar den bli sprucken? Färgen flagnar eller kanske släpper den igenom fukt? Då kan det vara på tiden att göra en fasadrenovering. En total fasadrenovering eller bara delar av den?

När man gör en fasadrenovering i Stockholm kan den vara olika stor. Alla fasadrenoveringar innebär inte att man gör en helrenovering, utan ibland kan det räcka med att man bara byter några brädor. Men många gånger väljer man att göra en totalrenovering. När man gör det kan man även passa på att tilläggsisolera om det inte är gjort. Det man ska tänka på är att söka efter bygglov om det behövs. En del av sakerna som kan komma att göras inom fasadrenovering kräver nämligen det. Det kan ta tid att få bygglov och därför bör man ansöka om det i god tid.

I Stockholm får du bra hjälp med fasadrenoveringen

Stora projekt kräver att man har riktigt bra hjälp vid sin sida. Den hjälpen får man garanterat när man befinner sig i Stockholm. Där finns riktiga experter på fasadrenovering. Ta kontakt med några olika och samla in offerter. Var noggrann med att få allt nedskrivet i offerten och kolla även så att ROT-avdraget är inräknat. Är det inte det så be dem lägga in det. ROT-avdraget hjälper dig att hålla nere på kostnaden. Istället för att du betalar hela kostnaden, hjälper skatteverket till och betalar 30% av arbetskostnaden. Detta upp till 50 000 kronor under ett år, vilket är väldigt generöst. Är ni dessutom mer än en ägare, då kan de andra också ha rätt till ROT-avdraget. Då kanske ni har råd med mer än ni först trodde.

17 Oct 2021