Hur kan man förbättra betonggolvet?

Du vet väl om att om du har ett betonggolv så kan du alltid både förlänga hållbarheten på det och snygga till det? Det gör man enklast genom att antingen slipa om betonggolvet, eller göra en så kallad golvavjämning. 

Båda metoderna bidrar till att betonggolvet blir finare och håller för en längre tid. Metoderna är enkla och gör golvet mycket snyggare än förut och bidrar till att man tycker om sitt golv igen, om det är fult och slitet, eller förbättrar resultatet om man till exempel vill lägga på en ny plastmatta, lägga på ett trägolv eller någon annan matta på golvet.

Så här gör man

Göra en golvavlämning på betonggolvet

Vill man göra golvet slätare, så kan man lägga på en så kallad ”avjämningsmassa”  med antingen cement eller gips och spackel. Innehållet på den avjämningsmassa som man bör använda just på det betonggolv som du behöver, beror på hur golvet ser ut idag och vilket slags golv som du önskar få, efter avjämningen. Massan som man lägger på ytan ovanpå betonggolvet lägger sig i sprickor och det som man vill så utslätat. Sedan kan man släta till den antingen för hand, eller med en avjämningsmaskin som gör betonggolvet riktigt fint och slätt.

Slipa betonggolvet

Vill man slipa betonggolvet kan man även göra det. Det gör man om det är mycket slitet, har hack, ojämnheter och kanske har spruckit. Då slipar man det med en slipmaskin och får på så vis bort alla ojämnheter. Sedan kan man lägga på en ny yta efteråt, med spackel som lägger sig som en fin hinna ovanpå betonggolvet. Passar bra att göra detta om man vill använda betonggolvet för frekvent användning. Varför inte passa på att måla golvet i en fin färg? Vem som helst kan bli glad av ett färggrant betonggolv.

Finns många duktiga betonggolvläggare

Ska man hitta en som är duktig just på att slipa betonggolv eller göra en golvajämning på ett betonggolv kan man enkelt googla ”slipa betonggolv Stockholm” till exempel. På så sätt får man då en hel del förslag på golvläggare som arbetar specifikt med att slipa betonggolv i Stockholm, det går ju alldeles utmärkt att även skriva in Nyköping, Eskilstuna eller Västerås också. När man sedan har fått en lista på potentiella betongarbetare som slipar och jämnar till betonggolv är det bara att ta kontakt och fråga om offert och referenser. Sedan väljer man helt enkelt den som har bäst referenser.

15 Nov 2019