Hur mycket dammar golvslipning?

Att fräscha upp dina trägolv kan ge hemmet en ny look och ett gammalt trägolv kan med enkla medel bli så vackert. Men kommer bostaden bli full av slipdamm? Nej då, det går att göra dammfritt.

När du slipar något så blir det alltid dammigt och det är ett slags damm som riktigt kryper in i alla vrår och är svårt att städa bort. Vid en renovering kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga med allt damm. Så du kommer bli glad över att få veta att det är möjligt att få en dammfri golvslipning! Med en dammfri golvslipning slipper du vara orolig att ha damm överallt och slipper täcka över massor av möbler i ditt hem. Så det är bara att boka in en golvslipning och du kommer att på nolltid ha ett vackert trägolv i ditt hem.

Hur fungerar en dammfri golvslipning?

I vanliga fall när man slipar med ett sandpapper så ser du att det dammar och det sprider sig lätt runt omkring. Så hur fungerar det med en dammfri golvslipning? Jo, hantverkarna använder sig av en speciell slipmaskin som har en inbyggd dammsugare som suger upp allt damm. Man kan säga att det är två maskiner i en som gör det möjligt att utföra en dammfri golvslipning. En sådan maskin är möjlig att hyra om man vill prova att slipa på egen hand men det krävs erfarenhet för att få ett snyggt resultat på golvet. En golvslipning har flera steg som måste följas, annars blir slutresultatet inte bra. Först och främst ska måste man se till att inget sticker upp ur golvet som exempelvis spikar för det kommer göra att slipningen blir ojämn med ränder. Sedan ska det slipas och efter slipningen är det viktigt att se till så att golvet är riktigt rent innan efterbehandlingen utförs.

En sista finish

Ett golv som har slipats bör alltid få en efterbehandling för att det ska bli hållbart att gå på. Du kan efterbehandla ditt golv med olja, bets, färg, lack eller såpa och du kan även bestämma vilken typ av glans du vill ha på ditt golv. Oavsett vad du väljer så se till att arbetet med efterbehandlingen utförs korrekt annars kan ditt golv få ett dåligt slutresultat. Det bästa är att låta den hantverkare som slipat ditt golv även utföra efterbehandlingen så att det blir ett snyggt och hållbart golv att gå på.

9 Mar 2020