Klinker eller sten på badrumsgolv?

Ska du renovera badrum hemma? Funderar du på olika material till inredning? Det allra bästa är ju om du har möjlighet att satsa på material som håller för många år framåt och som kommer att hålla. De material som håller allra bäst är ju kakel- eller klinkerplattor, och stenmaterial. I synnerhet stenplattor kan du till och med slipa om ifall de känns slitna.

Satsar du på stenmaterial, kan du ha badrum som håller i tusentals år. Sten är bra men kan bli kallt på vintern om du inte satsar på govlvärme. Med golvvärme är stenmaterial bara sköna material att gå på. Gör du dem riktigt miljövänliga, bör man utnyttja varmvatten som du ändå duschar i och värmer upp golvet på så sätt. Och väljer man att inte duscha kan man alltid ha varma mattor på sådant golv.

Om du bestämmer dig för renovering av golvet

Är det så att du önskar dig en golvrenovering, varför inte satsa på hållbara material? Det är ju det mest miljövänliga som du kan välja, och stenmaterial går faktiskt att slipa om, om du så vill. En golvslip tar då fram en ny yta på materialet som det slipar. Sedan håller stenmaterialet i tusentals år. Och det kan man sedan slipa om nästan hur många gånger som helst. Klinker är ju också hållbart material, men håller inte riktigt lika länge som stenmaterialet, och klinker brukar man inte heller slipa om. Det går eventuellt att slipa om klinkern, och i så fall bör man alltid rådfråga en golvslipare om det går att slipa om sitt klinkergolv.

Renovera resten när man ändå river ut golv

När man renoverar golv och river ut det kan man lika gärna även renovera resten av badrummet. Så varför inte ta en titt på resten av badrumsinredning och passa på att få ett riktigt fint badrum? I år ser vi fina trender som faktiskt går i skandinavisk stil; med stilrena färger som svart, vitt eller ljus beige, eller sandfärg. Det riktigt trendiga är att välja kakelplattor som har träfärg och träimitationer. När man inreder med sådana kakelplattor får man intrycket av att hela badrummet är inrett med träplankor och träpanel, men i själva verket har man hållbara kakel- och klinkerplattor i badrummet.

Sugen på badrumrenovering i Uppsala?

Om du är sugen på badrumsrenovering och vill ha tag i ett hantverkarföretag som kan renovera hela badrum kan du alltid googla "badrumsrenovering Uppsala" så att du får tag i en bra rörmokare i Uppsala.

22 Jan 2020