Konsten att skapa ett föränderligt hem

Med jämna mellanrum kan det vara roligt och uppfriskande att förnya sitt hem. Det finns sätt att göra det på som inte behöver innebära stora kostnader och helt nya ytskikt som ska monteras.

Om man tycker om att med jämna mellanrum förändra sitt hem så finns det knep som man kan tänka på redan när man bygger, eller renoverar, hemmet. Väljer man ytskikt som går att måla och måla om flera gånger, så har man skapat sig ett hem som lätt går att förändra utan större kostnader eller tid.

Med väggar som har väv, eller har målade skivor, går det att måla om i stort sett hur många gånger som helst. Detsamma gäller om man har målade luckor i köket och ett målningsbart tak.

Slipa och göra om

Har man också varit klok att välja ett golv som är slipningsbart så har man alla ytskikt i bostaden att lägga in i projektet för ett nytt hem. Beroende på vilket material man har som golv finns det olika typer av ytbehandlingar att välja bland. Men för dem alla gäller att det går att förändra färg, nyanser och mönster.

Även om man har ett plankgolv eller parkettgolv så kan det bli mycket snyggt om man målar hela golvet i en nyans och sedan gör ett mönster i form av en kompassros eller en bård längs med väggarna. Det man ska tänka på vid slipning och behandling av golv är att få ytan jämn för bästa resultat. Hitta mer info om golvslipning på denna hemsida: golvslipningkungsholmen.se

20 Jan 2021