Köpa hus i Danderyd – fallgropar att undvika

Ett bostadsköp är för många den största affären man gör i livet. Ska man göra affären i Danderyd är sannolikheten dessutom att prislappen på huset är något högre än genomsnittet. Trots allt är det en attraktiv kommun att köpa bostad i. Som alltid inför ett bostadsköp bör man granska objektet mycket noggrant innan man slår till. Här ger vi exempel på ett saker att tänka på.

Badrummet

En genomgående badrumsrenovering kan bli mycket kostsam. Redan på visningen kan du hålla utkik efter tecken på huruvida en badrumsrenovering kommer att behöva göras inom en överskådlig framtid. Om du behöver renovera om ett år eller två, är det skäl att hålla tillbaka lite på budgivningen. badrumsrenoveringdanderyd.com kan snygga till ditt badrum till ett bra pris. 

Innan ett bud läggs finns det ett antal saker du kan testa. Märk väl att det inte är någon genomgående undersökning, men att de snarare kan ge en bild över badrummets skick i allmänhet.

  • Testa trycket genom att spola i kran och dusch. 
  • Känn på både kall- och varmvatten. 
  • Titta noggrant efter skadedjur (kan upptäckas genom liten, mörk spillning som löss och kackerlackor lämnar efter sig). 
  • Titta efter tecken på vattenskador. Finns det en unken lukt i rummet kan det vara tecken på just det. Finns det en plastmatta är det en varningsflagga om den buktar sig vid golvbrunnen.

Vattenskador är särskilt allvarliga att titta efter. De kan nämligen innebära att man behöver göra en kostsam badrumsrenovering tidigt. Givetvis är det något som den förra ägaren redan borde ha gjort, om det finns skador.

Ha kameran redo

Ha gärna mobilen redo för att fotografera under visningen. En visning går ofta mycket snabbt, och är det ett populärt objekt kan det vara svårt att ta sig tiden som krävs för att undersöka husets alla delar. Många objekt i Danderyd tenderar att vara just det – populära – med mobilen kan du ta fotografier och kika i lugn och ro när du kommit hem. 


Tänk bort det som kan ändras

Visst, helhetsintrycket är viktigt. Samtidigt är det mycket som faktiskt är ganska lätt att ändra. Om det är ett golv- eller tapetbyte som krävs, är det enkelt ordnat. Om det däremot är en badrumsrenovering som du vill göra, är det skäl att titta på ett annat objekt eller sänka budet. Tänk bort det som kan ändras helt enkelt. Vad du är beredd att ändra på vet bara du – men det är åtminstone bra att vara beredd på det.

9 Mar 2019