Lätt att rengöra plastmattor

Utvecklingen på plastmattor går otroligt snabbt. Då det kommer till plastgolv använder man inte samma plastliknande material som man gjorde för, säg 30 år sedan. Plastgolven som tillverkas idag får en helt annan elasticitet, jämfört med för några decennier sedan. För 30 år sedan var plastgolven, visserligen tåliga, men ofta var färgerna oattraktiva och efter några års användning började plasten spricka. Dagens plastgolv är lika tåliga som sina föregångare men är vackrare, har finare färger. Du slipper repor (i parketten) och repor i klinker, att fogen lossnar och så vidare. Med plastgolv får du hållbarheten som är lätt att rengöra även med en skurmaskin. Dem kan du läsa om på http://www.skurmaskin.se.

Plastgolv i offentliga miljöer

Just därför är det vanligt att man lägger plastgolv i offentliga miljöer som i affärer och andra ställen. Har du en riktigt bra plastmatta är den lätt att rengöra. Då kan du använda en av dessa maskiner för bästa resultat.

rengöra stor golvyta

Bergflooring

Har golvplattor i plast. Passar kanske inte riktigt i vanliga rum inomhus, mer i garage, källor, verkstäder, balkonger och altaner. Däremot har de parkettgolv som man kallar klickgolv, i färdiga rutor som du lägger tätt tillsammans och som hakar i varandra.

Tarkett

Tarkettt är kanske den bredaste golvtillverkaren som både gör mattor i trä, vinyl, laminat och för våtutrymmen. Vissa av deras golv är nytolkningar av gamla golv, som deras golv i holländskt rutmönster med hårdvaxolja och lack.

Forbo

Har funnits sedan 1896 och gjorde de första linoleummattorna i Värmland. Idag gör de fortfarande mycket golv i linoleum men även i vinyl, textilgolv, nålfilt, designplattor (återvunnet material), flatvävt golv som ser ut som en heltäckningsmatta men med mycket liten lugg.

Plastgolv tåliga och lätta att rengöra

Golv i offentliga miljöer behöver rengöras så gott som dagligen. Det innebär en väldig slitning på golvet. Då gäller det att golvet tål att rengöras så ofta. Dessutom bör man välja en skurmaskin som inte sliter onödigt mycket på golvet. Det finns olika skurmaskiner som sliter på golv olika mycket. Många är alltför stora och onödigt förslitande av golv. Sedan finns det effektiva med små och smidiga skurmaskiner som är försiktiga med plastgolvet.

Man brukar välja storlek utifrån ytan som ska rengöras; ju större yta desto större skurmaskin. Här kan du även välja skurmedel som är mer eller mindre skonsamt mot golvet. Man kan även välja tvätt- och skurmedel som är miljövänliga. De moderna plastgolven uppvisar allt större variation i färger, material och yta. Man kan välja hela mattor, eller delar som man enkelt monterar själv.

11 Jan 2018