Måste jag anlita en firma för att renovera badrum i Stockholm?

Att renovera badrum tar tid och ofta betydligt längre än vad man först har räknat med. De flesta privatpersoner som står inför att renovera sitt badrum har nämligen ofta kanske sett något program på Tv där en känd person åker runt och renoverar olika människors hem – något som ser väldigt enkelt ut. Det man då inte tänker på är att man dels ser en klippt version och dels inte tänker på att denna person ofta har ett helt team stående bakom kameran – redo att hjälpa till med att renovera detta badrum.

Har du själv en bostad i exempelvis Stockholm så ska du veta att det alltså kommer att ta betydligt längre tid än vad du räknat med då du exempelvis sett Martin Timell på tv – att renovera badrum är en svår konst som- tyvärr – inte alla klarar av. För att renovera ett badrum i ditt hem i Stockholm så handlar det ju nämligen dels om att själva arbetet måste göras – här menar vi att kakla, måla, täta och riva ut skåp – och dels också att allt material måste komma på plats. Vi tog här Stockholm som exempel då det är i den staden som det – logistiskt sett – är svårast i och med den rådande trafiksituationen och att frakta allt via tunnelbanan är defintivt inget alternativ. Har man dock tillgång till en skåpbil, har gott om tid och kunskap så visst – då kanske man själv kan renovera badrum i Stockholm.

Annars bör man nog låta bli och istället anlita en firma som tar hand om detta och istället ägna sig åt något annat. Att se exempelvis Martin Timell på tv ger nämligen ingen rättvis bild över hur omfattande och tidskrävande det faktiskt är att renovera ett badrum i Stockholm och detta kan man ju tycka vad man vill om – här handlar det nämligen mest om tittarsiffror än att hjälpa folk att skaffa sig kunskap.

Anlita en professionell firma att renovera badrum i Stockholm

Man ska alltså snarare som privatsperson allstå ta ett steg tillbaka och istället anlita en firma som sköter det här med att renovera badrum. Visst, man kan ju hjälpa till med att exempelvis riva ut innan ochkanske göra det grova jobbet själv – men då det handlar om att kakla och annat så är professionell hjälp att föredra.

Här har också ovanstående tv-program ställt till det lite – att kakla må nämligen se lätt ut men är ett jobb som är väldigt svårt i verkligheten. Det här har visat sig främst i Stockholm där företag nästan uteslutande får åka runt och korrigera dåliga jobb utförda av privatpersoner som gett sig på att själva renovera badrum och alltså kaklat både snett, skevt och vint med vattenskador som följd. Och då har vi inte ens nämnt hur kaklet ser ut rent estetiskt...

Att renovera sitt badrum ska vara något som ger njutning i slutändan och inte ett projekt som visar sig omöjligt – då är nämligen risken stor att det kommer ett annat tv-program och knackar på dörren i Stockholm. Nämligen Arga Snickaren.

Här kan du läsa mer om hur en professionell badrumsrenovering utförs: http://www.renoverabadrumstockholm.com/.

18 Jun 2017