Mer kärlek åt golven med golvslipning

Ett vackert trägolv förhöjer känslan i varje bostad. Men hur ofta får golvet den kärlek det faktiskt förtjänar? En golvslipning i Nacka ger trägolvet en lyster som förändrar hela rummet!

Ett vackert trägolv kan ge både en ombonad och elegant känsla i bostaden. På vintern är trägolvet varmare att gå på än ett syntetiskt golv, och under den varma årstiden ger det fötterna en behaglig, svalkande sensation. Men det måste tas om hand. Oavsett om golvet är ett parkettgolv eller om det består av solida träplankor, så är det ofrånkomligt att det förändras med tiden. Vassa klackar, möbler och mattor ger avtryck. Golvet får märken, slits och blir mörkare i färgen. Detta eftersom trä är ett naturligt och levande material. Då är det dags att slipa golvet, för att återskapa dess lyster.

Olika typer av trägolv

En yrkesman känner varje golvtyp

Att själv slipa golvet kan vara riskabelt om man inte har stor kunskap om golvslipning. Ofta är det bättre att kontakta ett proffs på golvslipning i Nacka. En yrkesman kan trägolv. En yrkesman känner varje typ av träslag och golvläggning och vet hur varje golv bäst ska slipas och behandlas. Själva golvslipningen tar inte lång tid. Men man behöver själv förbereda lite inför slipningen. Möbler ska flyttas undan och golvet rengöras. När detta är gjort syns golvets ojämnheter bättre. Då kan man gå igenom ytan och slå ned spikhuvuden som börjat lyfta sig från golvet. Oavsett om golvet bara behöver ny lyster eller om det är hårt slitet med märken och skador, går det snabbt att få vackert med hjälp av rätt utrustning. Golvsliparen tittar gärna på golvet i förväg för att därefter bestämma vilken utrustning som lämpar sig bäst. Ett hårt slitet golv kräver en maskin med starkare motor.

Mindre damm under arbetet

Utrustningen är modern och maskinerna har en liten dammsugare som begränsar spridningen av damm. Ändå kan en del damm bildas i rummet, varför det är bra att stänga dörrar eller täcka för dörröppningarna med plast, så dammet inte sprider sig till angränsande rum. Hur det nyslipade golvet bör behandlas bestäms med fördel med yrkesmannen. Lack, olja eller hårdvaxolja, ja, det beror både på träslaget och på personerna som kommer att vistas i rummet, det vill säga hur rummet används till vardags. Yrkesmannen har god kunskap i ytbehandling, så efter en golvslipning i Nacka kan man vara säker på att golvet har fått precis den kärlek och omvårdnad det förtjänar! Vi rekommenderar att läsa vidare på denna sidan: https://www.golvslipningnacka.se/

3 Jun 2020