När det är dags för nya golv

Golv är bland det som slits ut som mest i våra hem. Vi går ju på det hela tiden. Vi drar möbler fram och tillbaka på det, åtminstone när vi städar. Har vi husdjur, springer de med sina klor på det, vissa av dem vässer dessutom sina klor på det. Har vi barn brukar de leka på det med sina hårda leksaker. Ibland springer vi själva med skorna på inomhus. Allt detta sliter mycket på våra golv. Till sist har de mist sin glans. Ibland kanske någon planka i golvet har svällt, om man har spillt på golvet, och inte har torkat upp det tillräckligt snabbt. Till sist är det så slitet så man funderar på att lägga ett helt nytt golv, men det är inte nödvändigt.

Har man ett riktigt fint trägolv, även om det är ett lamellgolv, ett klickgolv eller golv med en linoleummatta, kan man slipa det. Slipningen tar fram den ursprungliga ytan på golvet. Efter att man har fått bort den slitna ytan kan man sedan behandla ytan med olja, bets, hårdvax eller lack, beroende på vilket material golvet har och hur man önskar att golvet ska se ut. 

Inte alla golvläggare vill endast slipa om golv

Bor man i Stockholm är det inte så många golvläggare som är beredda att slipa golvet. De vill helst lägga ett helt nytt och kanske dyrt golv. Faktum är att det är mycket mer miljövänligt att slipa golv än att lägga nytt. Ett helt nytt golv tär mycket mer på jordens resurser att framställa. Väljer man att slipa i stället, då går det endast åt den energi som en slipmaskin kräver, och det tar inte många timmar att slipa golvet. Det är billigare att slipa golv än att lägga nytt. Då får du dra av arbetskostnaden på ROT-avdraget med som mest 30 procent och som mest 50.000 per person och år. Lägger du ett helt nytt golv får du dra av samma summa som nämnt, men du kan inte dra av för byggmaterialet.

När du letar efter en som kan slipa ditt golv googla slipa golv Stockholm så får du flera förslag på några som kan göra det och som arbetar i Stockholm. Då rekommenderar vi att du tar kontakt med någon av dem, och ber om offert och referenser. Välj då den som till exempel ber att få komma till dig och inspektera det golv som du vill få slipat för att kunna ge en så fullständig offert som möjligt.

20 Apr 2018