Risk med att köpa boende i Uppsala

I städer där man sett en kraftig utveckling för priserna gällande bostäder så finns det vissa risker inblandade för köpare; risker som man kanske inte tänker på. Det vi menar här är att man som säljare i exempelvis Uppsala – en stad där ökningen varit väldigt stor – vill maximera sin vinst och där man i och med detta genomföra olika typer av renoveringar innan man lägger ut bostaden på marknaden. Här finns en sund grundtanke där man fräschar upp exempelvis badrummet, köket eller hallen för en ringa summa och där man därefter kan få väldigt mycket pengar tillbaka.

Felet? Ja, att man gör dessa renoveringar på egen hand för att ytterligare spara pengar och då det kommer till exempelvis ett badrum så finns det lite för stora risker inblandade för att man som säljare ska gå helt säker. Kort sagt, står man inför att köpa en bostad i Uppsala och där denna är nyrenoverad så måste man se till att undersöka skicket på denna. Det här gäller framförallt om man ser till renoveringar där elektricitet är inblandat och det är tyvärr också ganska många sådana som rör just det.

Kontakta en elektriker vid husköp i Uppsala

Det man kan göra här är att man som köpare kontaktar en elektriker som kollar hur elen i stort är dragen (och om det kanske finns pengar att tjäna; en elektriker kan ofta se detaljer som kan spara pengar)om det finns spotlights som nyligen installerats (ett vanligt fel som hemmarenoverare gör i dagsläget) och om det nyligen installerats exempelvis en tvättmaskin, en torktumlare eller golvvärme i något rum i huset i Uppsala.

Menas här; vi drar inte alla hemmasnickrare över en kam gällande elektricitet. De flesta agerar korrekt och anlitar en elektriker för jobbet – men i vissa fall (särskilt sett till nämnda spotlights och golvvärme) så har en oroväckande tendens visat sig. Man vet som säljare att dessa detaljer eftersöks av köpare och man vet att man kan spara pengar på att installera dessa utan en behörig elektriker. Riskerna – bränder, personskador; till och med dödsfall – lämnar man över till säljaren.

Märk väl här: i många fall handlar det om ren okunskap och vi är inte ute efter att skuldbelägga. Men – som köpare av en bostad i exempelvis Uppsala, Stockholm eller Göteborg så kan en kontakt med en elektriker faktiskt vara en absolut nödvändighet; särskilt om bostaden i fråga nyligen renoverats. Läs mer om elektriker på denna sajt: elektrikeruppsala.nu

5 May 2022