Så hittar du golvslipning i Täby

Man ställs ofta inför en rad beslut och osäkerheter när man ska anlita en firma för att utföra en tjänst i ens hem. Som tur är finns det flera knep man kan ta till för att hitta alla de firmor som finns i sitt närområde. Även om Täby har ganska många invånare, är det inte särskilt stort jämfört med närliggande Stockholm. Att snabbt få en överblick över det utbud som finns i Täby är alltså inte särskilt svårt.  

Hör runt bland vänner och bekanta

Om du precis har flyttat till Täby, och ännu inte känner så många, kanske det här blir lite svårt. Som regel är det dock mycket effektivt att fråga vänner och bekanta om hur tjänsteutbudet ser ut i närområdet. Särskilt effektivt blir det om du använder dig av sociala medier när du frågar. Kanske har du en gammal vän som också har flyttat till Täby och som kan rekommendera dig en bra firma för golvslipning?

Fördelen med detta är, om du litar på den som rekommenderar dig golvslipningen, att du kan känna dig trygg med att anlita just den aktören. Om firman har gjort en bra golvslipning hos din vän, är sannolikheten stor att de även kommer att göra det hos dig.

Passa på att fråga vännen om de saker som du tycker spelar roll för utförandet. Var de i tid? Var de trevliga och svarade på frågor om han eller hon var osäker på något? Frågar du firman är risken givetvis stor att du får ett partiskt svar – din vän bör dock kunna förhålla sig objektiv i frågan.

Använd en offertsida

Offertsidor är mycket effektiva för att snabbt få en överblick över det tjänsteutbud som finns i ett särskilt område. Gå helt enkelt in på en offertsida, skriv något i stil med ”Golvslipning Täby” och skicka in din uppdragsbeskrivning. Sedan behöver du bara vänta några dagar innan du får flera svar från aktörer som kan tänka sig att utföra jobbet.

Det här kommer med många fördelar. Den största är kanske att du snabbt får en känsla för vad du ska betala för jobbet. Kanske är det någon firma som utmärker sig som särskilt dyr i förhållande till de andra? I sådana fall kan du helt enkelt utesluta den ur processen och fortsätta jämföra de billigare prisförslagen. En annan fördel är att det inte är vem som helst som kan ansluta sig till seriösa offertsidor. Det är självklart ingen garanti att jobbet blir bra gjort bara för att de är anslutna till en offertsida, men åtminstone sållas de mest oseriösa firmorna som gör golvslipning bort.

18 Jul 2017