Så hittar du rätt hantverkare för badrumsrenoveringen

Funderar du på att renovera ditt badrum? Har turen kommit till badrummet när du renoverar i ditt hem? Alltfler lägger alltmer av sina resurser på badrumsinredning och det gör de helt rätt i. För många betyder det mycket att få ett fint badrum och vi ser att det har blivit ett allt viktigare rum i våra bostäder. Det är inte bara längre ett ställe där vi tvättar av oss för att bli rena som det var förut.

Det har alltmer blivit ett ett rum där vi kopplar av och spenderar en del av vår fritid i. I badrummet rakar vi oss, sminkar oss och gör allehanda ansikte- och hårinpackningar. Någon har kanske satsat på en bastu badrummet, eller ett bubbelbad. Barnen kanske vill bada och har eget badkar i storlek som passar dem.

Vi spenderar mer tid i badrum

Hur det än är med badrum, har det blivit ett rum där vi spenderar mer tid i, än förut. Badrummet har också blivit en värdehöjande faktor, liksom kök. Ett fint badrum lockar fler till ett köp av bostaden. På samma sätt som ett attraktivt kök kan locka köpare. Så om man inte är duktig på hantverk och kan kakla själv, hur ska man göra för att hitta en duktig renoveringsfirma till sitt badrum? Här listar vi några viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer hantverkare.

1. Totalentreprenör

Varför inte välja någon som kan ta hand om hela renoveringsarbetet, i stället för någon som du måste ta kontakt med? Ska det till olika hantverkare, när de andra är klara, krävs det att du ansvarar för att alla de olika personerna kommer i rätt tid och kan lösa av varandra. Då kan det faktiskt vara bättre med någon som kan lösa det där själv och som sänder någon som tar hand om VVS när badrummet är färdigkaklat och så vidare.

2. Certifierade hantverkare

Det måste givetvis vara hantverkare som har de rätta certifieringarna när det kommer till att lägga våtutrymmen till exempel, och när det kommer till att dra rör och elektricitet, eller hur? Hur trevliga andra hantverkare än är, är det kompetensen som är viktigast. De måsta kunna sitt hantverk, annars är det ingen idé att anlita dem.

3. ROT-avdrag

Det viktiga när du anlitar ett företag är ju att de är ärliga och betalar in alla skatter som de ska. Gör de det är de giltiga till ROT-advraget och du kan sänka kostnaderna som du betalar för arbetet med som mest 30 procent.

4. Egen försäkring

Företaget ska ha egen försäkring när de arbetar hos dig. Händer det något – och en olycka händer så lätt – ska det inte gå på din hemförsäkring, utan det ska i så fall gå på deras egen företagsförsäkring. Det är som bekant alltid skillnad på företag och företag. Det finns seriösa och bra företag och så finns det de som varken är seriösa eller bra.

16 May 2018