Så kan du bygga rummet för samvaro i trädgården

Om du önskar dig ett till rum, men som är ute i trädgården kan du välja att glasa in en del av din fasad. Har du till exempel en vinkel på ditt hus, där en glasvägg skulle kunna rama in ett rum, så kan man bygga ett extra rum med hjälp av inglasningar. Då kan man bygga rummet med tre glasväggar och ett tak i ljus plast, eller ett tak av glas. Om man hellre önskar sig ett växthusliknande rum, som inte är beroende av ditt hus fasad.

Några saker att fundera över innan du bygger

Det kan vara bra att tänka efter före man sätter igång med bygget. Tänker man igenom allt, kan det blir hur bra som helst, i stället för att bygga först och tänka sedan. Tänk på detta innan du sätter igång.

  • Hur ska du använda uterummet? Utifrån det behov som du har, bör du bygga uterummet. Är ni många som ska sitta där är det viktigt att bygga med marginaler så att alla ryms.
  • I vilket väderstreck vill du ha det? Har ni södersida, där ni önskar att uterummet ligger mot, är det bra att bygga uterummet på den sidan av trädgården.
  • Hus vill du att det ska ha för form? Ska uterummet vara rektangulärt, kvadratiskt, smått eller stort? Formen på uterummet avgör vad ni kan göra med det.
  • Hur ska grunden se ut? Ska uterummet stå på bar mark, eller ha en altan som grund, eller med träpallar?
  • Hur ska taket se ut? 

Beroende på väderstreck kan det vara bra att placera uterummet beroende på placering i trädgården. Vill man kunna sitta med morgonkaffet i uterummet, eller vill man sitta på kvällen efter jobbet i uterummet. Vill man kunna anvädna uterummet för fester, på kvällarna kan det vara bra att ha uterummet i västligt läge. Vill man helst kunna använda uterummet under dagen, är sydläge det bästa läget i trädgården.

Anlita ett erfaret inglasningsföretag

När det väl är dags att börja bygga, är det bäst att anlita ett erfaret bolag som kan bygga inglasningen snabbt och säkert. Du bestämmer om du vill ha med eller utan plastpaneler, med eller utan kanaler för att skjuta de inglasade partierna, om du vill ha dörr eller bygga utan. Om du vill ha ett glastak eller ett tak med ljus plast. Väljer du ett glastak eller ett av ljus plast, kan du till och med använda det för ljusbad.

22 Oct 2018