Ska man slipa golvet själv?

Har ditt en gång så vackra trägolv förlorat sin glans och lyster? Är du trött på ditt repiga trägolv och funderar på att lägga ett helt nytt golv? Tänk om! Läs vidare om slipning av trägolv.

Ett trägolv är för de flesta en kär del av hemmet. Det naturnära materialet är både varmt och behagligt att gå på samtidigt som det är vackert att se på. Precis som alltid är det otroligt populärt med trägolv och i inredningsmagasinen ser man allt från ljusa brädgolv i furu till fiskbensparkett i mörkbetsad ek. Oavsett vilken typ av trägolv du har så är du helt klart lyckligt lottad! Men precis som alla naturmaterial så behöver ditt trägolv omvårdnad för att behålla sin lyster.

Ta inga förhastade beslut!

Idag är det så lätt att byta ut, göra om och köpa nytt, att man nästan glömmer bort att man faktiskt kan förändra och förbättra det man redan har. Är man trött på sitt gamla golv är det lätt att tänka att man måste byta ut det för att bli nöjd. Men att lägga nytt golv är kostsamt och oftast väldigt onödigt. Såvida ditt nuvarande golv inte är helt trasigt eller för tunt för att slipas om. Men i de flesta fall går de slitna trägolven att rädda samtidigt som du blir väldigt nöjd med resultatet. Ett nyslipat golv skapar många möjligheter till förändring. Vill du lacka, vaxa, eller olja? Vill du ha ett ljust golv eller behålla träets naturliga färg? Du bestämmer helt själv så att golvet passar till din personliga stil och till hemmets karaktär. Och visst är det väl roligare att inget annat golv ser ut som just ditt?

Göra själv eller anlita en yrkeskunnig?

Det är möjligt att slipa trägolvet på egen hand. Men en golvslip kostar mycket pengar och det är ingenting som man går och köper, utan en sån får man hyra. Att hantera en golvslip är inte en enkel sak. Den är tung, svår och högljudd och slipar man för länge på ett ställe så blir golvet ojämt. Sen tar det såklart längre tid för en ovan att slipa ett golv vilket höjer hyreskostnaderna. Nej, det bästa är att kontakta en firma som specialiserar sig på golvslipning. Då kan man vara säker på att golvet blir slipat på rätt sätt och så slipper man hantera golvslipen själv. Många oroar sig för att det ska bli damm överallt, men idag finns slipmaskiner som inte dammar.

20 Mar 2020