Slipa betonggolv hemma

Att slipa betonggolv hemma hör inte till vanligheterna även om det börjar bli allt vanligare. Då handlar det inte om garage utan fina vardagsrumsgolv.

Anita ville prova något nytt nu när de bestämt sig för att lägga om golvet hemma i vardagsrummet. Hennes make Anders var gammaldags och ville ha ett parkettgolv. Men Anita hade som sagt en annan idé. En idé som maken himlade med ögonen åt. Hon ville ha ett slipat betonggolv.

Anders trodde uppenbarligen att vardagsrumsgolvet skulle se ut som ett garagegolv. Hårt och kallt, aldrig i livet sade han gång på gång. Så när Anita fick veta att en av hennes arbetskamrater hade ett slipat betonggolv frågade hon om de kunde komma förbi och titta. Även om Anita skulle säga något annat till sin man.

Får igenom att slipa betonggolv

Följande söndag satte de sig i bilen för att åka till arbetskamraten. Men inte för att titta på golvet utan för att arbetskamraten hade bett om hjälp med en rabatt hon inte visste hur hon skulle så i. Det var historien som Anita gett till sin make. Medan damerna var i trädgården tog mannen med Anders in för att visa sin nya braskamin.

Samtidigt råkade mannen berätta för Anders att betonggolvet legat under trägolvet. Istället för att lägga ett nytt hade de anlitat ett företag som kunde slipa betonggolv i Göteborg. Anders blir mot sin vilja imponerad och till Anitas förvåning tog han upp det på vägen hem. Han sa att han funderat på om de skulle prova att slipa betonggolvet. Hon var nöjd och tänkte inte ifrågasätta vem som sagt vad.

11 Apr 2023