Slipa om trägolven och de kommer att se ut som nya

Har man trägolv i sin bostad ska man vara glad då det innebär att man kan renovera dem när de blir trötta och slitna. Att slipa ett trägolv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt.

Trä är ett fantastiskt material och har man trägolv i sin bostad ska man vara rädd om dem och vårda dem efter alla konstens regler. Men förr eller senare blir alla trägolv slitna och kan behöva fräschas upp med en golvslipning. Hur ofta man behöver slipa ett trägolv beror på vilket träslag det är gjort av och vilken ytbehandling det har. Men också hur rummet används, och hur pass mycket golvet utsätts för slitage spelar också in. Tyvärr kan man inte slipa ett trägolv hur många gånger som helst och därför ska man bara slipa bort det allra yttersta lagret då man renoverar det. För att lyckas med golvslipningen behövs det skonsamma och moderna maskiner, men också kunniga och erfarna specialister på golvslipning i Göteborg.

Ytbehandlingen både skyddar golvet och påverkar dess utseende

Det fina med trägolv är att de även går att förändra genom att välja en annan typ av ytbehandling än tidigare. Olja framhäver träets ådringar vackert medan lack gör att golvet blir mer tåligt. Men man kan även måla trägolv helt i en färg eller lasera dem. Valmöjligheterna är många och det kan ibland vara svårt att veta vad som passar och är bäst. Men en golvslipningsfirma kan ge bra råd och tips om passande ytbehandlingar.

16 May 2021