Söker du plattsättare i Täby?

Ska du påbörja en badrumsrenovering i Täby? Man behöver ju renovera sitt badrum efter 20-25 år. Så pass mycket använder man ju sitt badrum att man bör renovera och sätta nytt kakel, nya våtrumsutrymmen, och porslin efter 20 år. Till skillnad för, säg 100 år sedan, använder alla badrummet varje dag. Förr i tiden, använde man inte sitt badrum så ofta, även om man kanske hade tillgång till ett badrum. Idag använder alla badrummen, vilket gör att materialet i badrummet slits ut på annat sätt numera. Man kan även måla om kakel, om man inte vill sätta nytt sådant. Huvudsaken är att man förnyar ytorna och håller dem på så sätt fräscha.

Badrumsrenovering gör badrum renare

Har du ett gammalt och fult badrum kan en helrenovering av badrummet göra det renare. När man river ut allt det gamla materialet och lägger in nytt, får du helt nya ytor, fria från tidigare slitage och ohygiena väggar och golv. Tar du in nytt badrumsporslin får du inredning som ingen annan har använt. Du vet att allt är mer hygieniskt och rent. En professionell hantverkare bör ha gedigen kunskap om hur man arbetar med fuktspärrar bakom plattorna. Det krävs både i väggarna närmast dusch och på golv invid golvbrunn. När man använder badrum varje dag, och många i familjen kanske duschar varje dag, behöver man professionella plattsättare som vet hur man skyddar resten av huskontruktionen från att drabbas av fuktskador. Här gäller det att hantverkarna vet vilka material som står emot vattnet. Och hur man hanterar det.

Viktigt med erfarenhet

Alla hus är unika. Inget hus är exakt som det andra. När man ska sätta plattor i badrum som alla ser olika ut, sätter förmågan att lösa problem på prov så att man kan arbeta med plattorna och sätta dem så tätt som det bara går, genom att skära till och lägga dem precist skarv mot skarv. Här gäller det att inte fuska, och lämna ett arbete halvdant. Det kanske ser bra ut för stunden, men efter några år, syns det om någon hantverkare har arbetat noggrant eller inte. Alla ytor slits ju ut. Har man då inte lagt plattorna på ett noggrant sätt, kan gropar och sprickor börja samla smuts och bli en grogrund för bakterier. Det vill ingen ha. Viktiga kriterier vid val av hantverkare. När man själv ska anlita hantverkare är det viktigast att gå på referenser. De talar nämligen om hur de arbetar. Läs mer om plattsättare i Täby på: https://www.plattsättaretäby.se.

13 Jul 2019