Trägolv som behöver nytt liv får det med golvslipning i Huddinge

Slipa parketten eller brädgolvet. Det är både prisvärt och miljövänligt att ta hand om befintliga golv. Behöver du laga, slipa eller byta golvet? Anlita proffs på golvslipning i Huddinge.

Att ta hand om ett golv genom att ge det nytt liv, slipa det, behandla det, är miljösmart och plånbokssmart. Ett bra golv tål att slipas när det blivit slitet, och får då ett helt nytt och fräscht utseende. Till och med viss laminatgolv är så pass tjocka att de tål ett par slipningar. Ett parkettgolv som är slitet kan se ganska tråkigt ut, en golvslipning gör det som nytt igen. Även skador kan enkelt åtgärdas genom att man byter ut trasiga delar. När det sedan är slipat efterbehandlas golvet. Där finns olika alternativ, det kan vara olja eller vax. En del vill lacka golvet, då blir det något känsligare, men kan passa i rum med mindre slitage.

När måste man byta golv?

Det kan se ut så här; man har köpt en lägenhet i Stockholmstrakten, men golven behöver göras vid. Det kanske ligger en plastmatta i sovrummet som man vill ta bort. Man vill anlita folk som kan golvslipning i Huddinge, men är osäker på vad som går att göra? Hur ser det ut under? Vad går att göra? Är det parkett? Är det plankor? Är de lackade? Man kan alltid kontakta en fackman för att få råd och tips. Ofta kan man åtgärda befintliga golv, men ibland kan man bli tvungen att byta. T ex ett laminatgolv som redan slipats ett par gånger, kanske inte tål fler slipningar. Ett golv som har rötskador kan behöva bytas, helt eller delvis. Det bör man också överlåta till erfarna och kunniga fackmän.

Nygamla golv, prisvärd investering

Att anlita golvslipning av trägolv är en god investering. Ett äldre brädgolv med breda plankor är inte billigt att lägga in. Har man ett redan ska man vara rädd om det. Slipa det om det är slitet och vaxa eller olja in det. Så håller det många år till. Parkettgolv är också värdefulla och vackra och gamla parkettgolv kan vara väldigt fina. Väl värda lite omsorg, i form av lagning, slipning och efterbehandling med miljövänliga produkter. Nyslipade och fräscha golv höjer trivseln i bostaden samtidigt som värdet. Arbetet med golvslipning berättigar till ROT-avdrag med 30% av arbetskostnaden. Snart kan du dansa på ditt nya golv!

3 Feb 2020