Välj plastmatta när du gör en köksrenovering

Plastmattor i köket är en trend som kommer och går. Just nu upplever plastmattorna en storhetsperiod i Stockholm och det är många stockholmare som väljer att lägga plastmatta på golvet när de genomför en köksrenovering. Oavsett popularitet har plastmattorna alltid den stora fördelen att de är ett utmärkt val för köksgolvet. De är tåliga mot slitage, spill och stötar och samtidigt mjuka att gå på, och det går att hitta plastmattor i vilken färg och vilket mönster som helst.

Att lägga plastmatta själv är relativt enkelt, men är du ute efter ett felfritt och professionellt resultat kan det såklart vara bättre att anlita en golvläggare eller en renoveringsfirma för jobbet. I Stockholm finns många firmor som erbjuder köksrenovering, och de kan enkelt byta ut ditt gamla köksgolv mot en ny plastmatta som en del av en större renovering.

Stor variation i färg och mönster

Förutom att vara slitstarka är plastmattor och plastgolv även lätta att variera och anpassa. Det finns ett stort och varierat utbud av plastmattor på marknaden och det är lätt att hitta en matta som passar till den stil man tänkt sig.

Plastgolv kan köpas antingen som mattor på meter eller i form av kvadratiska plattor, som enkelt klickas i varandra och kan läggas schackrutigt eller i andra mönster. Sådana plattor kallas oftast vinylplattor. Kort sagt – med plastgolv finns stora möjligheter att få ett verkligt personligt plastgolv.

Plastgolv i köket populärt i Stockholm

I mitten av 1900-talet var plastmattor ett av de absolut vanligaste golvslagen i Stockholm. Sedan har de med åren ömsom dömts ut som tråkiga och rivits ut, och ömsom blivit trendiga igen. Med tiden

har så klart också utvecklingen gått framåt, och moderna PVC- och vinylgolv håller en mycket hög kvalitet och är dessutom vackra att se på och sköna att gå på. En stor variation i utbudet har också bidragit till att många stockholmare idag väljer plastgolv när de ska genomföra en köksrenovering.

Att lägga plastmatta själv

Om du är en duktig gör-det-självare kan du lägga limma en plastmatta på egen hand. Att lägga själva mattan är relativt lätt, det kniviga kan vara förarbetet, som innefattar spackling och slipning. Det gäller att få till en helt jämn yta som mattan kan limmas på. Därefter handlar det mest om att planera och mäta, så att mattan skärs till rätt och att skarvarna hamnar på lämpliga ställen.

Vill du i stället lägga vinylgolv är detta väldigt enkelt och något som de flesta klarar själv. Vinylgolv säljs oftast som kvadratiska plattor som klickas i varandra, och de är både lätta och roliga att lägga.

Hjälp med köksrenovering i Stockholm

Självklart kan du också ta hjälp med golvläggningen. Om du anlitar en renoveringsfirma i Stockholm för en hel köksrenovering så lägger de enkelt ditt plastgolv åt dig. Du får då ett kvalitativt arbete med garanti, något som definitivt är värt pengarna, särskilt om du renovera köket inför en försäljning.

Tips & inspiration hittar du på https://www.köksrenoveringstockholm.com.

5 Mar 2019