Välj rätt golv för ditt hem

Alla har inte förmåga att se vad som passar ihop när det kommer till inredning. Men oroa er inte - kika online och få hjälp och tips angående vad som funkar och inte när det gäller inredning.

Att renovera och göra om hemma när det kommer till både inredning, golv, väggar och tak är ju helt fantastiskt roligt eller hur? Att få göra om och skapa en helt ny stil än vad man har haft förut, kan vara väldigt upplyftande. Hela huset eller rummet som man har tänkt göra om får sig ett litet ansiktslyft helt enkelt. Men hur ska man tänka när det gäller val av inredning då? Vilken golv passar bäst för ert hem till exempel? Och behöver ni ha lite ljusare färger på era väggar, för att det inte ska kännas lika mörkt?

Pris och komfort spelar roll

Att välja rätt golv för ett rum kan vara svårt. Men det finns hjälp att få. Genom att ta råd och tips från proffs inom golvläggning så kan man till slut hitta rätt. Men hur ska man då tänka när man ska välja nytt golv till huset? Det finns flera olika aspekter att ha i åtanke när man ska välja golv, komforten till exempel. Golvet ska vara snyggt så klart men det ska även vara behagligt att gå på. Sedan är underhållet av golvet och priset en stor del i det som gör skillnad mellan de olika som finns att välja på. Har man ett väldigt mörkt rum kan kanske ett ljusare golv vara någonting som skulle kunna passa, för att göra det lite ljusare.

Enfärgat golv eller med mönster

Har man en förkärlek för mörkt trä och även använder sig av detta i sitt möblemang så kanske ett sådant golv inte är att föredra, det blir lätt för mörkt i rummet om man bara använder sig av mörk inredning. Trägolv är fortfarande det som toppar listan över de hetaste trenderna idag och många av tillverkarna av dessa golv har valt att göra golv i en mörkare infärgad ek. Denna typ av golv skapar en lyxig atmosfär och känsla och på samma gång inger ett lugn över hela rummet, där detta golv blir lagt. Väljer man att istället lägga en träparkett så går det att variera i oändlighet med olika mönster, som ger golvet karaktär. Prata med er golvläggare om vad denne tror skulle passa hos er.

23 Mar 2020