Varför inte en Thermopool?

Har du funderat på att bygga en pool hemma hos dig? Om du har bestämt dig, kanske du funderar på vad för slags pool som du vill bygga hemma. Här finns det en del olika varianter som du kan bygga. Den klassiska poolen är byggd med kakelplattor. Du kan även bygga den i stenmaterial. Då bygger du den på samma sätt som du bygger den i kakel. Det blir både snyggt och poolen får ett klassiskt utseende. Det är oftast så vi ser poolerna som vi har inomhus. Den enda haken med en sådan pool är att den kan upplevas ganska kall. Varken stenmaterial eller kakelplattorna gör vattnet särskilt behagligt eller varmt, snarare tvärtom. Däremot är en Thermopool byggd för att bevara värmen som man kanske fyller poolen med, om man fyller den med ljummet vatten i stället för iskallt.

Så fungerar en Thermopool

En Thermopool fungera som en termos. Den bevarar värmen i poolen, som termosen bevarar värmen bevarar en Thermopool också värmen. Enkelt förklarata fungerar den som en badbalja, vilket kanske inte låter så roligt, men liksom baljan har Thermopoolen en intakt form. Den är byggd i frigolitblock, eller isolerblock och har på det sättet en förmåga att isolera vattnet från resten av omgivningen. När du sedan lägger över pooltaket på poolen, isolerar du vattnet – och värmen från att kylas ner, utan den fortsätter att behålla värmen från vattnet. En Thermopool är effektivt isolerad från resten av omgivningen, vilket gör att du heller inte behöver oroa dig för någon vatten- eller fuktskada.

Om du vill ha den utomhus

Om du hellre skulle vilja ha den utomhus, går det lika bra att bygga den där. Med pooltaket, kan du isolera den från kylan utomhus och kan ha en behaglig temperatur på vattnet ute. Du kan antingen bygga den ovanför marken, med en stege som möjliggör så att du kan hoppa i poolen, eller så bygger du ner poolen i marken. Båda varianter är fullt möjliga. En kaklad poole går inte att bygga ovanför marken, då man utnyttjar marken för att kakla den. Men en Thermopool kan du bygga på båda sätt.

Inte svårt att bygga med Thermopool

En Thermopool är inte svår att hantera. Den kan man bygga på egen hand, om man så önskar. Den kommer då i i olika frigolit- eller isolerblock och byggs samman på plats. Du kan då få den i olika storlekar och djup, och anpassa den efter dina behov. Här kan du läsa mer.

26 Nov 2018