Vilka företag utför golvslipning i Stockholm?

Om rören ska bytas i hemmet är det ett VVS-företag som ska anlitas. Ska badrummet renoveras måste ett företag med kompetens och utbildning inom våtrum kontaktas. Men vilka företag utför golvslipning? Till stor del beror det på material på golvet. Enligt Eniro finns det ca 1230 företag i Stockholm som på något sätt utför golvslipning. Men genomförs en lite smalare sökning så kan man lättare få ett tydligt svar. Om sökningen istället sker mot golvslipning i Täby visas 37 företag. Här hittas flera olika kategorier av företag. Klicka här och läs mer om en som utför golvslipning i Täby: golvslipningtäby.net.

Försäljning och underhåll av parkettgolv

Flera av återförsäljarna av parkettgolv erbjuder även golvslipning. Det behöver däremot inte betyda att de själva har den kompetensen utan att de samarbetar med företag som slipar golv. Detta i likhet med hur stora byggföretag säljer byggmaterial och kan erbjuda byggtjänster (genom externa företag).

Hittas inte önskat golv, eller hantverkare, i Täby går det även att åka till närliggande stadsdelar. Exempelvis skriver ett företag just att ”Vi finns i Årsta men välkomnar kunder från Täby”. Inte helt oväntat då det inte tar många minuter med bil mellan dessa områden.

Betonggolv – industrigolv

Betonggolv anläggs nästan enbart i större företagslokaler eller offentliga byggnader. För privatpersoner kan betonggolv användas i garage, förråd m.m. men behovet av golvslipning i dessa områden är minimal. Med andra ord vänder sig företag som slipar betonggolv främst mot företag och offentlig sektor.

När ett betonggolv läggs sker alltid en slipning för att få en så plan yta som möjligt. Det betyder att samtliga företag som lägger betonggolv har denna tjänst. Det går därmed att söka på Google eller andra sökvägar efter företag som jobbar inom golvläggning av betonggolv.

Lokalvård

Vid sökningen på Eniro visade det sig att ett par företag inom städ och lokalvård presenterades. De har därmed inte golvslipning som prioriterad tjänst utan snarare som ett komplement till hemstädning, flyttstädning och andra RUT/ROT-tjänster. En del företag försöker vara så breda som möjligt för att därigenom kunna få mycket jobb. Men samtidigt bör man som konsument ställa sig något frågande till kompetensnivå.

Golvslipning är en profession och för bäst resultat krävs både erfarenhet och utbildning. Däremot finns inget lagligt krav på att man måste ha utbildning och därmed kan vem som helst erbjuda denna tjänst. Kan ett företag vara duktig på flera tjänster? Kan de hålla samma höga kvalité oavsett om det handlar om att passa barn eller slipa golv?

Det fanns alltså drygt 30 företag som på ett eller annat sätt erbjuder golvslipning i eller omkring Täby. Detta enligt Eniro.se. Men ser man på företagens inriktning så skiljer det sig rejält. Det viktigaste är att välja företag med rätt kompetens och då blir utbudet betydligt mindre.

18 Feb 2018