Vilket material är bäst till fasaden?

Att bygga ett nytt hus kan nästan kosta lika mycket som att köpa ett befintligt hus. Allt beror på var du köper det befintliga huset, och var du har tänkt bygga ett nytt hus. Har du redan tillgång till en tomt, till exempel en tomt där dina föräldrar eller svärföräldrar redan bor, ja då har du stora chanser att få ner priset för nybyggnationen. Köper du till exempel ett befintligt hus i Storstockholmstrakten då kan priset blir det samma som det du lägger på att bygga ett helt nytt hus. Alt beror på vilken standard som du lägger på det nya huset, och vad du jämför med om du jämför priset på ett köp av ett befintligt hus.

Bygga enklare och bygga på fler funktioner senare

Vill man pressa priset för bygget av ett helt nytt hus, kan man, om man vill, bygga ett enklare hus med en enklare konstruktion. Säg att du bygger ett nyckelfärdigt hus och då väljer en enklare konstruktion för att komma ner i pris. Du väljer material som inte är så anspråksfulla. Så kan man göra för att få ner priset på huset och sedan lägga till mer dyrbart material till huset. Altan, och balkon är sådant som man alltid kan bygga så småningom till huset. På samma sätt kan man så småningom bygga ut huset med till exempel bastu, garage eller ett uthus som man kan förvara utemöbler och trädgårdsredskap i, om man bygger det som en friggebod eller ett attefallshus.

Bygga med alla lyxiga detaljer från början

Man kan ju förstås bygga med alla (lyxiga) detaljer ända från början. Det innebär att slutsumman på priset blir högre. Men det kanske det är värt? Det kan finnas klara fördelar med att bygga till allt det som man önskar med sitt nya hus. Vill man ha bastu, garage och jacuzzi-bad, är det praktiskt att bygga med det ända från början, så har man inget byggproejkt som man bör ta på sig under de närmaste 10 åren. Då kan man ta det lugnt och bara trivas och umgås i det nya huset.

Så hittar du byggföretag i Stockholm

När du väl har bestämt dig för att bygga ditt nya hus, är det sedan viktigt att du får tag i det bästa tänkbara byggföretaget i Stockholm. Då kan du alltid börja med att googla "bygga hus" och sedan orten där du bor, till exempel "Stockholm", "Göteborg" eller "Malmö". Då får du flera förslag av Google på sådana företag som bygger hus på orten där du bor, eller så klickar du på denna länk: https://www.byggahusstockholm.org. Lycka till!

29 Apr 2019